Učenici

Jure Papa – džudaš

Jure Papa

Jure Papa je učenik trećeg razreda naše škole. U slobodno vrijeme bavi se džudom. Taj sport je izabrao zato što su svi njegovi prijatelji trenirali džudo, a i zato što voli borilačke sportove. Ima narančasti pojas, a trenira već pet godina. Misli se ozbiljno baviti džudom. Trenira tri puta tjedno. Na portalu Radio Mrežnica pročitali smo da je osvojio zlatnu medalju na natjecanju “Kup Lika”. Na kupu je pobijedio u svim borbama. Rekao nam je da su mu protivnici bili dosta lagani. Jure voli sudjelovati u školskim priredbama. Matematika mu je najdraži predmet i za sada u imeniku ima sve petice.

Mihael Lenard, 6. b

Eol Babić

Već devetnaest medalja

Eol Babic

Eol Babić trenira džudo i pohađa 3. razred osnovne škole. Do sada je na natjecanjima osvojio devetnaest medalja.
Kaže da se džudom bavi pet godina. Taj sport počeo je trenirati zato što mu je zabavan. Voli ići na treninge i natjecanja.
Nema problema u borbi zato što se bori s protivnicima koji su njegovog godišta. Ima narančasti pojas. Kaže da nije išao na natjecanja izvan države, ali je bio u puno mjesta u Hrvatskoj.
Eol je i uz džudo odličan učenik. Jako voli matematiku.

Dorian Mihalić, 6. b

Tin Živčić

Odlično mu ide ovaj sport

Tin Živčić
Tin Živčić

Učenik 5. b razreda Tin Živčić bavi se streljaštvom već tri godine. Najbolji je kadet u Karlovačkoj županiji i proglašen je mladom nadom u sportu za 2013. godinu. Najmlađi je član Streljačkog kluba Duga Resa. Ubrzo nakon ovog razgovora Tin je osvojio naslov kadetskog viceprvaka Hrvatske na Državnom prvenstvu u zračnom oružju po ISSF programu održanom u Bjelovaru.
Kako ti je u 5.razredu?
Sad je malo teže nego u četvrtom jer su došli novi predmeti pa moram puno učiti.
Koji ti je predmet najbolji?
Ne znam, nekako Povijest i Hrvatski.
Zašto baš Povijest?
Pa, to je predmet u kojem saznajemo o prošlosti. Hrvatski je naš materini jezik pa ga trebamo dobro naučiti.
Baviš li se još kojim sportom?
Da, košarkom. Od listopada 2013. godine.
Koliko si medalja ili pehara osvojio u streljaštvu?
Pehara još nemam jer sam u kadetima. Na županijskom nivou imam odlične rezultate. Pokazalo se da mi odlično ide ovaj sport. U svojoj sam grupi uvijek prvi.
Trenira li s tobom još netko iz naše škole?
Da, Dorian Mihalić. On je isto dobar, ali ga „zezaju“ neke puške.
Koje sve puške koristite u klubu?
Imamo serijske i standardne puške, a pucamo samo s 10 metara. Veliki, seniori u klubu, imaju puške većih kalibara. Ponekad i ja znam na treningu pucati iz te puške.
Kakve mete imate? Jesu li nešto poput glinenih golubova?
Ne, meta je obična. Sastoji se od više malih krugova.
Što su mete na takmičenju?
Za natjecanje postoje dvije vrste meta: elektronske i papirnate mete.
Na koje sad ideš natjecanje?
U subotu (10.5. 2014.) idem na državno.
Alen Bežan, 6.a


Ema Marn

O Eminim uspjesima smo već pisali. Počela se baviti stolnim tenisom prije osam  i pol godina. U klub ju je upisao djed, samoinicijativno. Ema kaže kako nije ni znala što je stolni tenis, a na prvom treningu nije nikog poznavala. Na prvom natjecanju 2009. godine osvojila je 1. mjesto što joj je dalo poticaj za daljnje  treniranje. Posljdnji uspjeh je bio na 37. turniru Đuro Dubenik gdje je osvojila  1. mjesto.  Stolni tenis je tradicionalni sport u Republici Kini pa je Emina prijateljica  i trenerica također iz Kine.  Trenira 6 puta tjedno po 2 i pol sata. Česti su turniri, a uz to postoje i školske obveze.  Ponekad   trenira čak i prije nastave. Ema poručuje da stolni tenis nije bezvezan sport i da ga treba shvaćati ozbiljno. Uskoro više o njoj.

Donat Šebalj

O Donatu  Šebalju prvi puta pišemo u svom listu. Bavi se šahom. I on  je proglašen  sportskom mladom nadom Duge Rese. Prvu nagradu na turniru osvojio je nedavno. Šahom se počeo baviti na mamin poticaj prije 7 godina.  Vjerojatno će se nastaviti baviti tim sportom. Donat je odličan učenik koji ove godine sudjeluje još i na 4 županijska natjecanja, u šahu, geografiji, matematici i tehničkoj kulturi.

Roman Grobenski, 8 .b

Fotografija: Roko Prstec, 5. b

Magdalena Lenard:  Naša mlada nada

Magdalena Lenard  je učenica petog razreda. Proglašena je mladom nadom tenisa grada Karlovca i Karlovačke županije. U tom sportu ima osvojenih 12 medalja i 4 pehara. Medalje je osvojila na takmičenjima diljem Hrvatske, u Zlataru, Kutini, Zagrebu, Ogulinu…  Za mladu sportsku nadu proglašena je  2013. godine. U tenisu je uvijek odlična, ima  jako malo izgubljenih mečeva. Odlična je učenica, a u slobodno vrijeme bavi se još i klizanjem.

 Lina Škot, 5. b

Pobjednica županijskog krosa: Dora Kralj

Učenica 7. b. razreda Dora Kralj osvojila je zlatnu medalju na Županijskom krosu koji se održao 10.10. 2013. Dora trenira atletiku u klubu KA-tim Karlovac. Treninzi se održavaju  ponedjeljkom , srijedom i petkom a  traju jedan sat. Treniraju u dvorani,  a  ponekad i na vanjskom terenu. Trening se sastoji od zagrijavanja , razgibavanja , raznih vježbi i trčanja.

Dora je jako uspješna u sportu koji trenira. Ima 22 medalje, od toga devet zlatnih.  Smatra da je atletika dobar sport i željela bi se time baviti i ubuduće.

Karlo Škrtić, 8.b

Filip Bursić: I sport i glazba

Filip Bursić, učenik 5.a razreda, učenik je i Glazbene škole  Karlovac. Svira violinu od svoje devete godine. Do sada  je imao četiri samostalna nastupa. Trenutno se priprema za nastup s orkestrom Škole. Filip svira i u školskom tamburaškom orkestru. Voditelj mu je učitelj Joža Petrak.  Posebno ga veseli što će uskoro početi svirati bubnjeve u školskom rock bendu. Sviranje mu ne oduzima previše vremena, tako da ima vremena i za učenje. Filip je odličan učenik. Osim sviranja on trenira i stolni tenis.  Do sada je osvojio dva pehara. Sedam godina je trenirao judo i osvojio više od trideset medalja. Filip pokazuje da se osim školom može uspješno baviti i glazbom i sportom.

                                                                                                                                                         Edi Šlat, 5. b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s