Učenici

A kao Adrian

Adrian Novosel

Adrian Novosel

Adrian Novosel je učenik osmog razreda odličan u svim predmetima svih osam godina. Ove školske godine sudjelovao je na devet školskih, osam županijskih i jednom državnom natjecanju.
Pitali smo Adriana zašto se prijavio na sva ta natjecanja. Kaže da je bio dobar u svim tim predmetima. Na županijskom natjecanju iz fizike osvojio je prvo mjesto i pozvan je na državno natjecanje. Na županijskom natjecanju iz engleskog je bio treći.
Državno natjecanje iz fizike održano je u Trogiru 11.5. 2015. godine. S Adrianom je putovao profesor Tonković, jer je Adrianov mentor, profesor Bračika, u međuvremenu otišao na novo radno mjesto. Natjecanje iz fizike sastoji se iz dva dijela: pismenog dijela i pokusa. U pismenom dijelu pisali su test iz gradiva koje su učili, a u praktičnom su imali tri zadatka; radili su pokuse sa strujom, ispitivali povezanost otapanja i temperature te mjerili frekvenciju njihala. O pokusima su morali voditi zapisnike i bilježiti svoja zapažanja. Na natjecanju je bilo učenika iz 49 osnovnih škola, a Adrian je osvojio 21. mjesto. Kaže da se zabavio, naučio ponešto o Trogiru i upoznao nove prijatelje.
U slobodno vrijeme Adrian sluša glazbu, svira gitaru u bandu pod imenom Arsta. Sviraju pank glazbu, koju miješaju s black metalom. Sviraju svoju glazbu, svi članovi benda pridonose glazbi, a tekstove (na engleskom) uglavnom smišlja pjevač Luka. Inspiraciju pronalaze u slavenskoj mitologiji. Nastupali su na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu.
Pitali smo Adriana je li mu fizika najdraži predmet. Kaže da su mu svi predmeti dragi jer „kad su dobri profesori ne može niti jedan premet biti loš“. Na kraju osmog razreda Adrian je pomalo tužan zbog rastanka, ali se veseli i srednjoj školi. Kaže da bi htio završiti školu za elektrotehničara i zato radi pokuse sa strujom. Adrian sve to radi zbog zabave. Kaže da mu je samo bitno da se zabavlja.
Dorian Mihalić, 6.b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s