Izvannastavne aktivnosti

Čitateljska grupa

U našoj školi postoji izvannastavna aktivnost Čitateljska grupa. U njoj sudjeluju učenici, školska knjižničarka te učiteljica Hrvatskog jezika (Blanka Smičiklas Basar).

Članovi grupe sudjelovali su u natjecanju u čitanju naglas, u nacionalnom kvizu za poticanje čitanja i posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, ugostili su književnicu Ivanu Francišković čiju su knjigu „Lagane laži“ zajedno pročitali, posjetili su i uz stručno vodstvo obišli Gradsku knjižnicu „Ivan Goran Kovačić“, Karlovac.

Povodom Noći knjige članovi grupe pripremili su izložbu u knjižnici na kojoj su predstavili omiljene knjige različitih žanrova. Smislili su nekoliko igara za provjeru znanja iz književnosti, a nekoliko učenica čitalo je priče mlađim učenicama u jutarnjem dijelu programa.

U čitateljsku grupu dobrodošli su svi učenici i učenice. Oni koji vole čitati i oni koji ne vole čitati. Grupa se sastaje  srijedom sedmi sat. Nadam se da ćete se i vi priključiti čitateljskoj grupi!

                                                                                                        Dora Kasunić, 5. b

Mažoretkinje

Mažoretkinje su jedna od tridesetak izvannastavnih aktivnosti u našoj školi. Grupu od četrdesetak članova vodi učiteljica Marina Brozović. Mažoretkinje u grupi čine učenici od 1. do 4. razreda.

DSCN1545
Nastup na božićnoj priredbi

Grupa se sastaje u predvorju škole srijedom 6. sat. Bave se plesom,  mazorijom, twirlingom i izvode akrobacije. Cijeloj grupi je vježbanje jako zabavno. Redovito nastupaju na školskim priredbama i u različitim drugim prigodama. Zadnji nastup mažoretkinja je bio prilikom dodjele priznanja najboljim sportašima u gradu, a nastupale su i na svečanom obilježavanju devedeset godina rada Gradske knjižnice te na HRT-u na dodjeli priznanja najljepšim školskim vrtovima.

Pravila grupe poštuju svi njezini članovi, svi su složeni i disciplinirani. Voditeljica mažoretkinja učiteljica Marina daje prijedloge za neke nastupe a u konačnoj odluci sudjeluju svi članovi. Učenici su izabrali tu aktivnost jer im je zabavna i jer mogu dosta toga naučiti. Nemaju nikakvu zamjerku na rad te bi preporučili takvu aktivnost svima koji vole ples i zabavu. Voditeljica Marina voli tu aktivnost zato što je, kao mala djevojčica, i sama bila članica mažoretkinja. Sudjelovala je u natjecanjima i osvajala prva mjesta. Zadovoljna je zbog velikog interesa djece.

Naomi Marković, 6.b