Izvannastavne aktivnosti

Svatko može pronaći aktivnost za sebe

Učenici naše škole imaju zaista velik izbor raznolikih izvannastavnih aktivnosti. Ima ih više od trideset. Učenici mogu birati žele li pjevati, plesati, glumiti, slikati, pisati, baviti se nekim sportom, uzgajati biljke i još mnogo toga.

Ove školske godine učitelji su osmislili i potpuno nove aktivnosti kojih do sada nije bilo. To su MALI FOLKLOR koji vodi učiteljica Marija Pavlović gdje uče plesne pokrete tradicijskih pjesama i plesova. Zatim PRVA POMOĆ-PN vodi učiteljica Vedrana Čop Novaković, a učenici usvajaju osnove pružanja prve pomoći i upoznavaju se s humanitarnom organizacijom Crveni križ. PARLIAMO ITALIANO vode učiteljice Sanja Capan i Petra Perica kako bi učenici usavršavali govorenje, pisanje i čitanje na talijanskom jeziku te da prošire znanje o jeziku i kulturi talijanskog govornog područja. U Područnoj školi Bosiljevo aktivnost MALI PLANINARI vodi učiteljica Ivana Fudurić. Učenicima omogućava upoznavanje osnova planinarstva i stjecanja osnovnih planinarskih znanja i vještina, a prilagođena je djeci uzrasta od 9 do 15 godina.

Ako se želite upisati, javite se učiteljima voditeljima. Nadamo se da će puno učenika pronaći nešto zanimljivo za sebe.

Rosa Magličić, 5. b


Upoznaj i ti što znači biosigurnost i biozaštita

BIOSIGURNOST i BIOZAŠTITA je nova izvannastavna aktivnost namijenjena učenicima sedmih razreda.

Program vodi učiteljica biologije Helena Helkert Furač. Desetak učenika  sudjeluje u radu grupe. Sastanci se održavaju srijedom u 14:00 sati.

Učenici izrađuju plakate, projekte i, što je najbitnije, druže se i dobro zabavljaju. Također se rade grupni radovi. Zadnji projekt je bio Što je to BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA i biohazard tj. kako se očuvati od virusa koji danas haraju svijetom. Upoznali smo odjeću kojom se koriste biolozi kada moraju biti u kontaktu s virusom. Tijekom drugog polugodišta učenici će sudjelovati na smotri Biosigurnost i biozaštita.

Biosigurnost –skup mjera koji štiti od opasnih mikroorganizama

Biohazard – prirodni materijal (gljivice, virusi, bakterije) koji ugrožava čovjeka i njegovu okolinu

Biozaštita – odnosi se na mjere koje smanjuju mogućnost namjernog korištenja mikroorganizama kao biološkog oružja

Marko Neralić, 7.a


Čitateljska grupa

U našoj školi postoji izvannastavna aktivnost Čitateljska grupa. U njoj sudjeluju učenici, školska knjižničarka te učiteljica Hrvatskog jezika (Blanka Smičiklas Basar).

Članovi grupe sudjelovali su u natjecanju u čitanju naglas, u nacionalnom kvizu za poticanje čitanja i posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu, ugostili su književnicu Ivanu Francišković čiju su knjigu „Lagane laži“ zajedno pročitali, posjetili su i uz stručno vodstvo obišli Gradsku knjižnicu „Ivan Goran Kovačić“, Karlovac.

Povodom Noći knjige članovi grupe pripremili su izložbu u knjižnici na kojoj su predstavili omiljene knjige različitih žanrova. Smislili su nekoliko igara za provjeru znanja iz književnosti, a nekoliko učenica čitalo je priče mlađim učenicama u jutarnjem dijelu programa.

U čitateljsku grupu dobrodošli su svi učenici i učenice. Oni koji vole čitati i oni koji ne vole čitati. Grupa se sastaje  srijedom sedmi sat. Nadam se da ćete se i vi priključiti čitateljskoj grupi!

                                                                                                        Dora Kasunić, 5. b