Učenici


Mlade nade iz naše perspektive

Ajmo, Dora!

Dora se priprema za borbu
Dora se priprema za borbu

Dora Černelić učenica je 3. a razreda. Tekvando trenira od 3.11.2010. Kad je u borbi s tatom pobijedila, on ju je odveo u dvoranu da pogleda trening. U početku nije htjela trenirati, ali se već drugi dan predomislila. Treniranje joj je pomoglo da bolje hoda jer se prije ,,popikavala”. Dorini treninzi se održavaju u sportskom domu ili dvorani kluba. Treneri su joj Petar Ivanić i Nikola Car.

Dora je osvojila peto mjesto na međunarodnom tekvando natjecanju Karlovac Open 2015. godine (23.5). Natjecatelji su raspoređeni u kategorije po težini. Dora se natjecala u kategoriji do 30 kg. Bodovi se osvajaju udarcem u štitnike – štitnici imaju elektronski senzor koji bilježi udarce i njihovu jačinu. Kadeti, juniori i seniori nose elektronski štitnik za tijelo, nanožnice i elektronsku kacigu, a mlađi kadeti (koji u borbi ne koriste udaraca nogom u glavu) imaju obične kacige.
Na natjecanju je nastupilo 805 boraca iz 84 kluba i 11 država. Borci tekvando kluba „Duga Resa“, koji polaze našu školu, osim Dore su:
Mateja Kasunić (7.b) 1.mj
Ivano Belavić (1.b) 2.mj
Marin Vratarić (6.b) 2.mj
Roko Blašković (5.a) 3.mj
Jednu od zlatnih medalja osvojio je slijepi natjecatelj. Dori je najzanimljivija bila borba Matije Brckovića, bivšeg učenika naše škole. Matija se borio s natjecateljem iz Makedonije koji je stalno vikao ,, Ajmo, akcija, reakcija! ”
Anđelina Fudurić, 5. b

Fotografije: Snježana Černelić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s