Upoznajte svoje učitelje

Svestrana učiteljica informatike – Marija Draganjac

Nakon jednogodišnje pauze u našoj školi Informatiku ponovno predaje profesorica informatike i matematike – Marija Draganjac. Jednu školsku godinu provela je obavljajući dužnost v.d. ravnateljice Srednje škole Duga Resa.

Učiteljica se rado odazvala pozivu na razgovor. Prvo smo ju upitali kako joj je raditi u našoj školi. Kaže da joj je jako lijepo. Posebno joj se sviđa kabinet informatike. Za učenike kaže da su za vrijeme nastave jako dobri, da prate nastavu i da izvršavaju svoje obaveze. Na odmoru su malo živahni, ali to ne prelazi granice lijepog ponašanja.

Učiteljica Draganjac jako voli raditi s učenicima. Sviđa joj se kad primijeti kod učenika „aha efekt“, kada učenici nešto shvate i to zbog toga što ih je ona to naučila. Završila je studij informatike i matematike. Za informatiku se odlučila jer se cijeli život koristi računalom, a za matematiku se odlučila u 5. razredu zbog njezine tadašnje profesorice. Zapravo je još kao djevojčica u svakoj mogućoj igri glumila učiteljicu. Završila je Srednju školu Duga Resa. Za vrijeme cijelog školovanja bila je odlična učenica.

Pitali smo učiteljicu što ona, kao stručnjak, misli o opasnosti ovisnosti o ekranima koja se u zadnje vrijeme sve češće spominje. Učiteljica smatra da je suvremena tehnologija dobra ako ju se koristi na dobar način i kaže da su zato učitelji tu kako bi naučili učenike kako umjereno koristiti tehnologiju i tako si pomoći u učenju. Njezin moto je: “Koristiti tehnologiju, ali ne previše.” Vrijeme pred ekranima najpametnije je ograničiti na pola sata do sat vremena dnevno. Dobro je  da si učenici tehnologijom pomognu ako negdje zapnu i ako nešto ne znaju.

Učiteljica nam je rekla da je majka dvije male djevojčice i da s njima provodi puno vremena. Ali, uz to radi i kao urednica u izdavačkoj kući ,,Alfa”. Koordinator je za izradu udžbenika iz matematike i informatike prema novom kurikulumu te sad radi i udžbenike za srednju školu. Uz sve to, profesorica Marija voli i pjevati, a prije nego što su se rodile njezine djevojčice bila je članica zbora. Voli izrađivati nakit i kuhati. Kuhanje ju jako opušta i voli raditi kolače i torte te se naziva slastičarom svoje obitelji.  Jako voli čitati i gledati filmove, ali sada ne stiže baš sve to. Film koji joj se urezao u sjećanje je ,,Dobri Will Hunting” i ,,Društvo mrtvih pjesnika”. Najdraža knjiga joj je ,,Mali princ”. Kod kuće učiteljica ima dva psića, zovu se  Snupi i Kali. Voli klasičnu glazbu, ali i rock i pop. Nema najdražu pjesmu i sada se ne bavi sportom, ali prije se bavila planinarenjem što sad ne stigne zbog svih obaveza koje ima.

                                                                                                                  Luna Šeketa, 8.b

Predstavljamo prof. Tajanu Sentigar Pogačić

U školi je lijepo raditi

Profesorica hrvatskog  jezika Tajana Sentigar Pogačić počela je raditi u našoj školi početkom ove školske godine. Prije je predavala hrvatski jezik  u OŠ Dubovac godinu dana, i zadnjih trinaest godina u OŠ Žakanje.

Tajana Sentigar Pogačić

Posao profesorice počeo ju je privlačiti još u srednjoj školi. Nakon puno promišljanja zaključila je da je lijepo raditi u školi i upisala Filozofski fakultet u Rijeci. Pohađala je OŠ Slave Raškaj u Ozlju te Ekonomsko- turističku školu u Karlovcu. Učiteljica voli klasike, knjige koje su dobre i prepoznatljive svima, koje su u lektiri za srednju školu, pogotovo ruske pisce.

 Živi u Karlovcu. Hobi joj je pjevanje, ali se pjevanjem ne bavi aktivno. Na pitanje kako vam se čini ova škola, učiteljica odgovara: „Škola je lijepa, uređena, učenici su ugodni, kolege su dobri, pristupačni. „

                                                                                                         Mislav Halar, 7.a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s