Preporuke

Filmovi

Hobbit: Rat pet vojski

hobbit

Prolaz je nađen, a zmajev bijes oslobođen. U prošlom filmu Hobbit vidjeli smo da Smaugova družina od trinaest patuljaka, jednog hobita i čarobnjaka, pokušava doći u Erebor do zadnjega dana jeseni. Taj dan je patuljcima poznat kao Duridan jer se jedino tada otkriva tajni prolaz u Erebor. Dok su bježali od Azagha (bljedoliki ork koji lovi Thorina Hrastoštita, jedinog nasljednika prijestolja Erebora), susreli su mnoge prijatelje i neprijatelje. Među prijateljima su Beorn (koji se pretvara u medvjeda), Bard (potomak glavara Dolja Giriona), Tauriel (kojoj je Fili dužan što ga je spasila od smrti), a među neprijateljima su Bolg (Azaghovog sina), Smaug (veliki vatreni zmaj) i mnogi drugi.
Ispred Mrkodola, strašne šume, Gandalf je bio prisiljen otići. Otkrio je da se najveći neprijatelj Međuzemlja vratio. Strašni Sauron nije mrtav. Zarobio je Gandalfa u Dol Gulthuru. Za to vrijeme patuljci su prošli kroz dveri šumskih vilenjaka, prokrijumčareni su u Jezergrad uz Bardovu pomoć. Najgore od svega je što su u pokušaju da ga zaustave jednom zauvijek, oslobodili bijes velikoga Smauga koji krenuo na Jezergrad. Iako ga je Bard zaustavio crnom strijelom ispaljenom iz patuljačkog vjetrostrjela, Smaug je opustošio Jezergrad, baš poput Dolja prije mnogo godina. Preživjeli se moraju pripremiti za ratni požar koji predvodi Azagh. Vilenjaci, ljudi i patuljci moraju obraniti svoj svijet od velikoga užasa koji dolazi. Dok su svi mislili da je mrtav, Sauron je prikupljao vojsku. Pozvao je i svoje stare sluge. To je Gandalf prvi shvatio i otišao u planinske grobnice gdje je pokopano devet kraljeva. Oni su bili prevareni. Primili su devet prstenova, koje je stvorio Sauron, i tako postali devet prstenovih utvara.
Što će se dogoditi? Hoće li Thorin postati kralj Erebora i opet pokrenut kovačnice? Što će biti s Jezergrađanima? Odgovore na pitanja dobit ćete dvanaestog prosinca kad započinje prikazivanje filma.
Roko Leš, 6.a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s