Preporuke

Preporuka za čitanje

Jeff Kinney: Gregov dnevnik

gregov_dnevnik
Ovu zabavnu knjigu možete posuditi u svojoj školskoj knjižnici.

Gregov dnevnik je zabavna knjiga Jeff Kinneya koja govori o tinejdžerima i njihovim problemima. Knjiga ima pet nastavaka, a šesti dio je izašao samo u nekim zemljama npr., u Sloveniji i SAD-u.
Priča govori o Gregu Heffleyu dječaku koji ima puno ideja kako olakšati svoj život. Ima i najboljeg prijatelj po imenu Rowlye koji sluša sve što mu Greg kaže. Gregovi roditelji ga ne razumiju pa ga tjeraju na razne aktivnosti koje on ne želi. Tata mu stalno govori da izlazi van ili trenira neki sport, a čak ga u nekom trenutku pokušava poslati na vojnu akademiju. Gregova mama je drugačija od tate. Ona ne želi da Greg radi neki fizički posao pa ga tjera na učenje i čitanje knjiga. No, Greg izbjegava raditi ono što roditelji od njega traže i vješto pronalazi vrijeme za zabavu. Ovisnik je o igricama i crtanju pa radi mnoge stvari kako bi napravio karijeru od toga što voli raditi. Greg je, kao i puno dječaka, pravi ženskaroš i stalno pokušava prići najljepšoj curi u svom razredu, no to mu baš ne polazi za rukom. Preporučujem, ako ste pročitali sve dijelove ovog serijala i stvarno vam se sviđa, da pogledate film Gregov dnevnik koji ima tri nastavka napravljena prema sadržaju knjige.
Grgur Rajković, 6. b
http://www.filmovix.net/videos/diary-of-a-wimpy-kid-gregov-dnevnik-1-20

Anne Plichota, Cendrine Wolf: Oksa Pollock – Nevidljivi svijet

oksa
Knjigu potražite u školskoj knjižnici

Oksa, trinaestogodišnjakinja s neobičnim moćima, i njezin prijatelj Gus očarat će vas, isto kao i Oksina baka Dragomira koju zovu Baba Pollock. Još će vam zanimljivija biti čudesna stvorenja poput Domdomaca, Tupavca, Goranove, Ljigavca i mnogih drugih. Da biste znali tko su oni, morate pročitati knjigu francuskih spisateljica Plichota i Wolf. „Oprez! Ova knjiga je čarobna. Kada upoznate Oksu, nećete više moći živjeti bez nje i neobične obitelji Pollock te čudesnih bića s kojima dijele dom“. Ove riječi s korica knjige doista su istinite zato vam preporučujem da pročitate knjigu. Oksu možete posuditi u školskoj knjižnici.
Lorena Predrag , 6.b


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s