Breza predložena za državnu razinu

Na ovogodišnjoj županijskoj smotri LiDraNo (28.2. i 1.3.2023.) sudjelovale su sve osnovne i srednje škole Karlovačke županije sa 102 učenika i 43 mentora. Naš digitalni školski list Breza odabran je među tri najbolja školska lista i predložen za državnu razinu.

Sama Smotra podijeljena je u dva dijela. Danas su se u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu predstavili literarni i novinarski radovi. Sutra će se najbolji dramsko-scenski radovi birati u Gradskom kazalištu Zorin dom. Osnovna škola Katarine Zrinski, Krnjak, kao škola domaćin i organizator, pripremila je zanimljiv program za sve učenike i mentore.

Smotra je započela izvedbama gitarskih skladbi i nastupom kvarteta saksofona Glazbene škole Karlovac. Članovi povjerenstava su strogo propisanim kriterijima odabira najboljih radova svaki prokomentirali. Uz pomoć novinara, profesora, savjetnika i književnika, odabrani su oni najbolji koji su predloženi za državnu smotru. Autori najboljih literarnih i novinarskih radova, najboljih radijskih emisija te glavni urednici školskih listova ukratko su se predstavili i prezentirali svoja djela okupljenima. Posebne čestitke zaslužili su i naši učenici. Sudjelovali su Mia Srakočić (5.a) sa svojim samostalnim novinarskim radom “Čuj, ja imam problem” i Ivano Livojević (8.a) kao glavni urednik školskog lista Breza.

Smotra je završila zajedničkom slikom predloženih za državnu smotru, a svi su sudionici županijskog LiDraNo-a 2023. dobili pohvalnice za sudjelovanje.

Ivano Livojević, 8.a

Foto: G. Šutej

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s