Birajte mudro


Najveći problem većini učenika osmih razreda je odabir srednje škole. Neki točno znaju kakvu budućnost žele, dok se drugi vode savjetima prijatelja i odraslih. Okruženi smo izvrsnim srednjim školma kao što su Ekonomsko–turistička škola, Medicinska škola, gimnazije u Karlovcu ili Dugoj Resi, Tehnička škola, Mješovita industrijsko-obrtnička škola i druge, ali odabrati svejedeno nije lako.


Kako bi barem malo pomogli osmašima, proveli smo anketu u kojoj su nekadašnji učenici naše škole odgovorili na par pitanja, kao što su: Kako si odabrao/la srednju školu?, Jesi li zadovoljan/na?, Bi li preporučio svoju srednju školu?. Ispitani učenici zasad su zadovoljni svojim izborima i mogućnostima te se nadamo da će zadovoljni i ostati.


Matej Mihalić pohađa Tehničku školu Karlovac. To mu je bio prvi izbor i uz preporuke nije bilo teško odabrati srednju školu. Nije još odlučio što će poslije srednje, ali zna da se u životu želi baviti elektrotehnikom. Zadovoljan je svojim izborom i preporučio bi svoju srednju školu.
Luna Šeketa pohađa Medicinsku školu Karlovac. Od malih nogu je htjela ići u Medicinsku školu jer želi pomagati drugima. Smatra da je dosta teško, ali i zanimljivo te ne žali svoju odluku. Želja joj je poslije srednje upisati Medicinski fakultet. Preporučila bi svoju školu svima koje zanima medicina, vole pomagati i spremni su za težak rad kako bi uspjeli biti ono što žele.
Ivona Klokočki pohađa opću gimnaziju u Karlovcu. Prije je htjela biti profesorica, ali trenutno nije sigurna čime se želi baviti. Baš zato što nije znala što želi, odabrala je gimnaziju. „U osnovnoj su svi različiti, ima onih kojima je dosta 2 i onih kojima je 3 užas. Kada dođeš u školu u kojoj svi imaju slična mišljenja i ciljeve, sve je puno drugačije. Nekako mi društvo baš paše.“ Svoju školu bi preporučila iako je teško. Pruža puno više nego neke druge škole (idu na razne izlete, imaju zanimljive radionice i za blagdane se posebno zabavljaju).
Karlo Barišić pohađa Šumarsku i drvodjelsku školu Karlovac. U životu želi biti stolar. To mu nije bio prvi izbor, ali zbog mogućnosti koje mu ta škola pruža odabrao ju je. Preporučuje svoju srednju školu jer je traženo i dobro plaćeno zanimanje.
Ela Požar pohađa Srednju školu Duga Resa. U odabiru joj je pomoglo predavanje organizirano u našoj školi. Zadovoljna je, ali nije još sigurna čime se želi baviti u životu. Preporučuje svoju školu jer se održava puno zabavnih aktivnosti.
Vjerujemo da će vam mišljenje naših bivših učenika barem djelomično olakšati izbor srednje škole.

Lea Borovac i Dora Kožul, 8.a

Foto: Gerd Altmann from Pixabay

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s