Razgovorom do rješenja

Monika Mihalić Vranešić nova je pedagoginja škole. Pohađala je Opću gimnaziju Karlovac i Filozofski fakultet u Rijeci. Završila je dvopredmetni studij Hrvatskog jezika i književnosti te Pedagogije. Nakon godinu dana stručnog usavršavanja i kratkog perioda rada kao zamjena, ovo joj je prvo službeno radno mjesto pedagoga u školi.

Prije ovoga radnog mjesta, pedagoginja je bila učiteljica Hrvatskog jezika u PŠ Bosiljevo. Brzo se prilagodila na rad i novu sredinu. Također nam je priopćila kako joj je ovih prvih mjesec dana u školi bilo vrlo turbulentno. Nije očekivala takav početak. Prvoga dana ove školske godine imala je susret s policijom zbog problema učenika u školi, no stanje se s vremenom popravljalo i nada se da će se tako nastaviti. Sve probleme pokušava riješiti razgovorom s učenicima, roditeljima ili vanjskim suradnicima. Zato poziva sve učenike, ukoliko imaju bilo kakav problem, da se slobodno jave.

Osim rješavanja problema učenika, pedagog mora planirati godišnji plan i program škole zajedno s ostalim djelatnicima. Mora voditi razgovore s djecom prije upisa u školu, organizirati sistematske preglede, voditi brigu o redu u školi i još mnogo toga. Najviše od svega voli organizirati i sudjelovati u raznim projektima, radionicama i slično. Također nam je otkrila da joj je “najdosadniji” dio posla pisanje dokumentacija i zapisnika.

Nakon napornog radnog dana kod kuće se voli opustiti uz filmove i čitanje raznih knjiga. Najdraži film, a ujedno i knjiga joj je Harry Potter kojeg bi preporučila svima. Uz to, ukoliko pronađe dodatnog slobodnog vremena, voli prošetati ili planinariti. Jako voli putovati.

Plivanje s dupinom u Karipskom moru

Za kraj, pedagoginja je dala savjet svim osmašima: “Ukoliko nemate plan za upis u srednju školu, upišite školu koja će vam omogućiti odlazak na fakultet kako bi imali više vremena za odabir struke.” Pedagoginji želimo puno sreće i što uspješniji rad u našoj školi!

Ivano Livojević, 8. a

Fotografije vlasništvo Monike Mihalić Vranešić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s