Zanimljivo, veselo, poučno: Dan škole 2022.

Učenici su mogli po svoj volji uređivati učionice, ukrašavati zidove, vrata, prozore, ili pak raditi vani. Sadilo se cvijeće, bojale klupe i ograda.

Dan škole slavimo na rođendan Ivana Gorana Kovačića, velikog hrvatskog pjesnika po kome je naša škola dobila ime. Proslavili smo ga dostojno ovog datuma, jer je to ujedno i prvi dan proljeća i Svjetski dan poezije.

Jutarnji sati bili su posvećeni kreativnim radionicama. Učenici su mogli po svoj volji uređivati učionice, ukrašavati zidove, vrata, prozore ili pak raditi vani. Sadilo se cvijeće, bojale su se klupe i ograda. Obišli smo sve razrede i vidjeli da su, osim što su izrađivali različite ukrase od papira, našli vremena za naučiti ponešto o Ivanu Goranu Kovačiću,  obilježiti Svjetski dan osoba s Downovim sindromom, izraditi kalendar rođendana ili izrađivati figurice od balona.

Osim toga, školu su danas posjetili studenti Prirodoslovno matematičkog fakulteta i za učenike 6. a i b, 7. b i 8. a razreda održali STEM radionice zanimljivih naslova: Ja, doktor, Evolucija čovjeka, Život u kaplji vode, Kriptografija, Struji struja i Kristali – savršene tvari.

Nakon radnog dijela dana učenici i učitelji su se zabavljali uz glazbu, ples i različite igre na školskom igralištu.

Patricia Požar, 6. a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s