Nove avanture na ledu

Klizalište u Dugoj Resi

Počeo je advent što znači da je u Dugoj Resi u gradskom amfiteatru s radom počelo i dugoreško klizalište. U subotu 27. studenog 2021. godine jedva su dočekali svi, a pogotovo mladi stanovnici. U 14 sati otvorila su se vrata klizališta i klizači su bili spremni za ovogodišnje avanture na ledu. Otvoreno je od 14 do 22 sata i tako će raditi do 23. prosinca kada će biti zatvoreno četiri dana. Od 27. prosinca klizalište opet počinje s radom od 10 do 22 sata sve do 15. siječnja 2022. godine.

Ove je godine klizalište nešto drukčije. Zbog epidemioloških mjera ove se godine na adventu ne smiju održavati koncerti. Pošto se pozornica za izvođače prijašnjih godina nalazila u sredini amfiteatra, a oko njega krug klizališta, oslobodilo se mnogo prostora. “Kocka”, kako je zovu dugoreški klizači, prijašnjih je godina bila s vanjske strane kruga. Ondje nije bilo mnogo prostora i bila je vrlo mala. Osim toga ondje je zemljište bilo vrlo neravno pa se moralo nanositi više pijeska kako bi “kocka” ravnije stajala. Taj je pijesak povećao financijske troškove. Ove godine bilo je potrebno manje nanosa pijeska zbog više slobodnog prostora u kojem se ove godine nalazi “kocka”, što je dovelo do pada financijskih troškova. Trošak je približno 450 tisuća kuna. “Kocka” je zauzela mjesto prošlogodišnjih pozornica, zbog čega je ove godine veća, kao i samo klizalište. U 650 kvadrata moći će odjednom biti do 95 klizača.

Klizalište je i dalje besplatno te Covid potvrde nisu obavezne. Za sve koji ih nemaju, klizaljke se mogu besplatno iznajmiti u bilo kojoj veličini. Uz to će se na štandovima prodavati tople fritule. Klizalište je svake godine uspješno radilo i usrećilo blagdane mnogima. Ne sumnjamo da će tako biti i ove godine!

Ivano Livojević, 7.a

Foto: M. Brozović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s