eTwinning projekti 3. b razreda

Ljepota čitanja 2

Cilj ovog projekta je da djeca iz raznih škola podijele svoju ljubav prema čitanju. Tako je 3.b imao video-konferenciju s učenicima Osnovne škole Braće Seljan. Učenici su međusobno prezentirali knjige koje su pročitali i koje su im se svidjele.

Tragači znanja 2

Projekt se radi drugu godinu za redom. Cilj je sve  kvalitetno što se napravi u nastavi prezentirati drugim sudionicima. Primjerice, djeca jako vole pokuse, znanstvenike i istraživanje o tome. Učenici prvo sami istražuju po enciklopedijama i internetu naše hrvatske znanstvenike,  zatim sve što su pronašli pročitaju i prezentiraju u razredu, a na ovu temu izradili su i pano.

Priroda kroz eko datume

Ovim projektom obilježavaju se svi važni datumi kojima djeca uče vrijednosti prirode. Do sada obilježili su Noć šišmiša, Dan jabuka, Svjetski dan zaštite životinja i Dan siromaštva. Svaki obilježe čitanjem nekih zanimljivosti o njima.

Mali kreativci

Na ovoj izvan nastavnoj aktivnosti učenici sami rade pokuse i izume koji bi im mogli pomoći u učenju. Do sada najželjeniji, a još neostvaren im je izum koji bi sam napisao zadaću. Uz izume koje sami rade vole pogledati i crtić Profesor Baltazar, te vidjeti kako jedan hrvatski znanstvenik radi izume.

Lea Borovac, 7.a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s