Da vam škola bude prijateljica!

Razgovor s ravnateljicom škole Marinom Brozović

“Želim čuti vas, vaše prijedloge, kako je vama. Želim da znate da u školi imate nekoga kome se možete povjeriti i na koga se možete osloniti.”

Prije no što je izabrana za ravnateljicu naše škole Marina Brozović je bila učiteljica razredne nastave. Kaže da je od malih  nogu znala da će biti učiteljica. U prvom razredu u sastavku je napisala da želi biti pjevačica ili učiteljica kad odraste, ali, kako kaže, voli pjevati, no nije ju lijepo za čuti tako da joj je ostalo ovo drugo. Kao mala je znala posložiti plišance i barbike, staviti mamine naočale na nos i reći: „Dobar dan, ustanite, ja sam učiteljica Marina!” Nakon završene jezične gimnazije roditelji su je pokušali odgovoriti od te odluke, ali bezuspješno. Završila je Učiteljski fakultet s pojačanim predmetom Engleski jezik.

Ravnateljica Marina Brozović

Oduvijek je obožavala ples, čak je i s prijateljicama osnovala Prve dugoreške mažoretkinje na koje je jako ponosna. Jako je voljela jezike tako da su joj najdraži predmeti bili Hrvatski jezik i Engleski jezik. U djetinjstvu je živjela u Berlinu, u Njemačkoj, pa vlada i njemačkim jezikom. Uvijek je bila na LiDraNu, vodila je priredbe za školu, na fakultetu je bila predstavnica Studentskog vijeća, „uvijek sam bila ta koja je imala nešto za reći”, kaže ravnateljica. Kao najteže predmete u školi izdvojila je Fiziku, i Kemiju pogotovo. Najveći uzor kroz cijeli život joj je njezina mama.

Pročitajte što smo još saznali u opuštenom i veselom razgovoru s ravnateljicom Brozović.

Koliko se dugo bavite učiteljskim poslom?

Na ovoj školi radim od 2009. godine. Prije toga radila sam u OŠ Vladimir Nazor, OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ u Ogulinu i u OŠ Generalski Stol. Predavala sam u razrednoj nastavi te engleski i njemački jezik.

Koji Vam je bio najdraži dio učiteljskog posla?

Rad i komunikacija s djecom. Najviše mi fale ti mali slatkiši koji te ujutro zagrle i pozdrave. Sad dođeš ujutro u zbornicu, nitko te ne zagrli.

Kako ste se osjećali kada ste postali naša nova ravnateljica?

Bilo me malo strah izazova, što me čeka. Mislim, sve je to lijepo, ali puno sam se i pripremala. Imala sam jedno izlaganje pred učiteljima, pred predstavnicima roditelja i pred školskim odborom. Njima sam se predstavila, morala sam iznijeti svoj mandatni plan za pet godina. I kad sam potpisala odluku o imenovanju, rekla sam, idemo dan po dan.

Imate li kakve planove za unapređenje škole?

Uuuu! Koliko hoćeš! Imam jako puno planova. Prvi plan za mene je školska kuhinja. Ove godine želimo napraviti projekt kuhinje, a onda bi već iduće školske godine krenuli s realizacijom. Već smo napravili dokumentaciju za sportsku dvoranu u Bosiljevu. Napravili smo klupe pred školom i radit ćemo još. Radit ćemo i puno projekata s djecom. Bojit ćemo učionice, vi ćete osmisliti kako želite da vam izgledaju učionice, ukrašavat ćemo, možemo napraviti svoj cvjetnjak vani, napravit ćemo dnevni boravak od paleta u hodnicima i sjenicu za vanjsku učionicu. Održat će se zajednička priredba „Pozdrav ljetu” 10. lipnja s OŠ Vladimir Nazor i Srednjom školom Duga Resa koja će napraviti spot pomoću drona. A imamo i iznenađenje, napravit ćemo i bend učitelja iz obje škole.

Smatrate li da ćete biti dobra ravnateljica?

To još moramo vidjeti. Ja jesam malo šaljiva, ali kad se radi onda sam ozbiljna.

Imate li kakav prijedlog za ponašanje dok vi upravljate školom?

Imam, pamet u glavu! Trebamo poštivati jedni druge. Osmislila sam jedan projekt koji se zove „Čajanka i kolači s ravnateljicom”. Iz svakog razreda će jedan učenik doći k meni u ured, za vrijeme sata razrednika, i prenijeti mi vaša pitanja, želje. Radit ćemo na suradnji između učenika i ravnateljice. Kao što sam prvi dan škole rekla prvašićima, i to stvarno mislim, želim da vam je škola prijateljica, to vam obećaje vaša ravnateljica. Želim čuti vas, vaše prijedloge, kako je vama. Želim da znate da u školi imate nekoga kome se možete povjeriti i na koga se možete osloniti.

Najdraža hrana – pomfri

Najdraža serija – volim psihološke trilere, komedije, Teorija velikog praska

Najdraža glazba – rock

Najdraža knjiga – volim čitati, ali nemam najdražu knjigu, Heidi je knjiga koju znam napamet; volim dobar krimić

Najdraža boja – ljubičasta

Najdraži odjevni predmet – torbe, štikle

Slobodno vrijeme – igra s djecom

Željeno putovanje – New York

Horoskopski znak – Ribe

Dora Kožul, 7. a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s