Vitamini i energija

Kako bi potakli sve učenike na zdraviju prehranu, učenici 7.a razreda odlučili su pripremiti u školi voćnu salatu (4.10.2021.).


Prvi zadatak im je bio donijeti voće u školu. Naravno, što više domaćeg voća, to bolje. Učenici su ozbiljno shvatili zadatak te su donijeli raznovrsno voće. Tu su se mogle naći domaće jabuke, grožđe, neretvanske mandarine, bademi, smokve te banane koje nisu domaće, ali su jako fine i zdrave. Voće su oprali, očistili i narezali u zdjelu. Kore i ostatke voća nisu bacili nego su ih na prijedlog razrednice Mirjane Erdeljac Cunhe skupili u košaru i odnijeli u kompost.
U voćnoj salati su uživali svi. Bio je to odličan način za dobiti malo vitamina i energije nakon napornog dana u školi. Pozvali su i ravnateljicu škole Marinu Brozović da kuša salatu. Ravnateljica je bila oduševljena njihovom idejom. Dok su uživali jedući voćnu salatu, ravnateljica i razrednica ispričale su im kojih sve vitamina ima u voću koje su koristili te za što su oni dobri.
Svi učenici bili su zadovoljni i htjeli su znati kada će opet imati priliku ponoviti nešto slično. Nakon što su čuli koliko su bademi zdravi, učenici su obećali ravnateljici da će svaki dan pojesti barem pet badema.


Lea Borovac, 7.a

Foto: Lea Borovac, 7. a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s