Zastupamo svoja prava i interese

Osnivanje Vijeća učenika

Svaki razred ima svog predsjednika kojega odaberu ostali učenici tog razreda. Osim što brine za svoj razred, važna mu je zadaća predstavljati svoj razred na školskom Vijeću učenika.

Ondje se okuplja šesnaest predsjednika razreda kako bi raspravljali i predlagali što sve naša škola treba poboljšati ili uvesti. Ove godine osnivačka sjednica Vijeća učenika Škole održala se, kao i prošle godine, u našem gradskom amfiteatru zbog epidemioloških mjera. U petak (24.9.2021. godine) u 12.25 sati svih šesnaest učenika prisustvovalo je sjednici.  Osim voditeljica, školske knjižničarke i pedagoginje, ove su godine u Vijeću bili sljedeći predstavnici: Luka Babić, Naomi Ksunić, Vito Brozović, Nera Vrbetić, Petar Brozić, Ivano Babić, Alani Butorac, Karlo Krtić, Fran Mihaljević, Luna Katić, Ana Mandić, Ivano Borovac, Ivano Livojević, Zvonimir Kramarić, Jakov Bežan i Anja Špehar.

Osnivačka sjednica Vijeća učenika matične škole održana je u gradskom amfiteatru.

Glavni zadatak osnivačkog Vijeća bio je tajno izabrati predsjednika/cu (jednog člana Vijeća) te zamjenika/cu koji će predstavljati našu školu na županijskom Vijeću učenika. Prije toga svaki se član predstavio i rekao zašto je baš on predstavnik svoga razreda. Ovogodišnji predsjednik je Ivano Borovac, predsjednik 6.b  razreda. Ukoliko će Ivano Borovac biti odsutan, njegov će posao odrađivati Anja Špehar, predsjednica 8. b razreda koja je zamjenica predsjednika Vijeća učenika. Osim izbora predsjednika i zamjenice, bilo je potrebno upoznati članove s pravima i dužnostima Vijeća. Svi su učenici odgovorno shvatili i prihvatili svoje dužnosti, ne samo kao članovi Vijeća, već i kao predstavnici svojih razreda. Općenita je zadaća cijeloga Vijeća davanje prijedloga za poboljšanje škole, što će ove godine biti lakše uz pomoć naše nove ravnateljice Marine Brozović. Ravnateljica se pridružila sjednici kako bi se upoznala s ovogodišnjim članovima i zaželjela im sretan i odgovoran rad. Kako bi se svi članovi Vijeća osjećali ugodnije, uz knjižničarku i pedagoginju od ravnateljice su dobili bombone. Ravnateljica je također najavila novi projekt pod imenom “Čajanka i keksi s ravnateljicom”. Jednom mjesečno će jedan učenik svakoga razreda (ne mora biti predsjednik) dolaziti u ravnateljičin ured gdje će pričati o promjenama koje bi taj razred želio na školi. Vijeće učenika je završilo zahvalom voditeljica i ravnateljice članovima na dolasku. Sljedeća sjednica bit će na vrijeme najavljena. Želimo sreću našemu predsjedniku Vijeća i ostalim članovima te se nadamo poštenom i odgovornom vođenju škole.

Vijeće učenika u PŠ Bosiljevo i PŠ Grabrk osnovano je na sjednici 14. listopada 2021. godine. Članovi su: Fran Kapusta, Marija Brnardić, Rebecca Mržljak, Ana Franković, Filip Mateša, Fran Sutlić i Dora Mateša. Predsjednik vijeća učenika je Fran Sutlić, a zamjenik Filip Mateša. Učenici su se dobro pripremili za sjednicu i zasipali ravnateljicu Marinu Brozović  pitanjima i prijedlozima. Ravnateljica ih je pohvalila za aktivnost i obećala riješiti njihove prijedloge koliko god bude moguće.

 Ivano Livojević, 7.a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s