Dan Škole

Dan škole – 21. ožujka, rođendan Ivana Gorana Kovačića

Dan škole ove se školske godine obilježio na drukčiji, zanimljiviji način. Zbog epidemioloških mjera uobičajenu školsku priredbu nije bilo moguće održati. No, zahvaljujući prof. tjelesne i zdravstvene kulture, Mirjani Erdeljac Cunhi, koja je bila zadužena kao koordinatorica obilježavanja Dana škole, 19. ožujka održana je terenska nastava za sve učenike.

Učenici prvih i drugih razreda prošetali su našim gradom, posjetili su novootvoreno reciklažno dvorište gdje su poslušali predavanje o razdvajanju otpada. Zatim su se poigrali na gradskom kupalištu i na kraju posjetili Vatrogasno društvo. Treći i četvrti razredi šetali su šumom sve do brda Vidanka odakle se pruža prekrasan pogled na okolna sela, livade, šumarke, a u daljini možete vidjeti planinu Klek. Petaši su uživali na livadi uz rijeku Mrežnicu, igrajući badminton, odbojku i društvene igre. Većina viših razreda bila je na Vinici.

U sklopu ove terenske nastave učenici 6.a razreda imali su različite radionice. Dok su neki učenici računali brzinu kojom smo stigli do vrha, drugi su pisali biografiju Ivana Gorana Kovačića na engleskom. Pojedinci su istraživali o ljekovitim biljkama našeg kraja. Naša je razrednica, Mirjana Erdeljac Cunha, uz edukativne radionice željela i da se zabavimo. Djevojčice su igrale odbojku, snimale videe te slušale glazbu dok su dječaci igrali nogomet i na kraju se pridružili djevojčicama uz odbojku.

I učenici i učitelji bili su oduševljeni terenskom nastavom. Vrijeme je bilo sunčano i bilo je ugodno boraviti na svježem zraku tog posljednjeg dana zime. Zajednički je zaključak da bismo trebali češće učiti na ovakav način.

Dora Kožul i Ivano Livojević, 6.a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s