eTwinning projekt: Let`s Save Our Planet Together

Ove školske godine učitelji i učenici naše škole uključili su se u nekoliko eTwinning projekata. Učiteljice Helena Helkert Furač i Tatjana Kovče s grupom učenika sedmog i osmog razreda sudjeluju u projektu Let`s Save Our Planet Together.

Cilj ovog projekta je upoznati učenike s posljedicama klimatskih promjena, s utjecajem čovjeka na okoliš, održivim razvojem te poticati učenike na promjenu ponašanja i poduzimanje različitih akcija kako bi smanjili negativne učinke za planet Zemlju. Radom na projektnim aktivnostima učenici usavršavaju upotrebu engleskog jezika i digitalnih alata.

Svi uključeni učenici izuzetno su zainteresirani i motivirani za rad. Imaju pristup TwinSpace platformi na kojoj se objavljuju različiti materijali, izvješća o radu i odvija suradnja na različitim aktivnostima. Imali su i online sastanak s učenicima iz ostalih deset uključenih država među kojima su Ukrajina, Poljska, Turska, Portugal, Armenija i druge.

Uključili su se i u obilježavanje Europskog dana jezika.

Kako bi utjecali na svoju okolinu i okoliš, sudjelovali su u različitim akcijama: izrađivali su kućice za ptice, prikupljali hranu i opremu za sklonište za pse iz Duge Rese Anđeo Rocky, hranili divlje patke  i labudove. Također su od odbačenog smeća čistili šumu u okolici izvora Curak, smeće su odvajali i odlagali u zasebne, za to predviđene kontejnere. Fotografirali su i tri divlja odlagališta. Kažu de će pokušati uvjeriti nadležne službe da ih saniraju.

Slijede im daljnje akcije i nastavak međunarodne suradnje. Želimo im puno uspjeha!

Tena Kušan, 6. a

Fotografije: T. Kovče

eTwinning je zajednica škola u Europi

eTwinning nudi platformu za odgojno–obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare itd.) koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s