Jesensko obilje i šarm starinskog posuđa

Izložba povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje mogla se pogledati u predvorju škole od 12.10. do 23.10.2020. godine.

Zbog pandemije, ovi Dani zahvalnosti nisu bili kao prošlih godina. Svake godine bi svećenik Branko Risek dolazio u školu i blagoslovio kruh, održavala se priredba vjeronaučne grupe i novinari naše škole obilazili su razrede i slikali njihove specijalitete (domaći kruh, muffine, kolače, razne priloge uz kruh), ali ove godine nisu mogli.

Ipak, kao i prethodnih godina, postavljena je izložba u školi. Na posebno ukrašenom stolu izložen je posebno lijepi kruh i kolači koje su donijeli učenici različitih razreda. Stol je bio ukrašen starinskim šalicama (predstavljaju ugođaj čajanke) i drugim starinskim posuđem i kuhinjskim priborom, izvezenim stolnjacima, slamom, bundevama različitih boja i veličina, kukuruzom, jabukama i drugim plodovima zemlje. Ovu lijepu izložbu, koja nam je unijela dašak jesenskog obilja i ljepotu starih predmeta u školu, pripremile su učiteljice razredne nastave uz pomoć roditelja i tehničkog osoblja.

                                                                                                         Dora Kožul, 6.a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s