Dva dana učenja u Vukovaru

Putovanje učenika osmih razreda

Učenici osmih razreda već nekoliko godina za redom odlaze na terensku nastavu u Vukovar. Dana 14. studenoga 2019.  u 4 sata ujutro ovogodišnji osmaši krenuli su na put koji je bio vrlo “zanimljiv”. Čim smo krenuli, počeli smo puštati glazbu i pjevati, a ta atmosfera trajala je čitavim putem.

 U Vukovar smo stigli taman na predavanje o Domovinskom ratu. Na tom predavanju naučili smo o tijeku i uzroku rata te nešto o odredištima koja ćemo posjetiti iduća dva dana. Nakon predavanja došlo je vrijeme za užinu.  Iskusili smo sposobnosti kuhara (koje su bile izvanredne) te smo se smjestili u hotel. Zatim smo posjetili Muzej vučedolske kulture koji nam se svima jako dopao i na kojem smo saznali mnoge zanimljivosti o životu u doba vučedolaca. Potom smo krenuli u Muzej grada Vukovara u dvorcu Elz. Kada smo se vratili u hotel, ostavili smo nepotrebne stvari i dva sata šetali centrom grada. Navečer smo išli u disko na brodu i vratili se u hotel na spavanje.

 Idući dan smo se spakirali i krenuli u vukovarsku bolnicu u kojoj smo naučili o zločinima koje su počinili  JNA i srpske paravojne postrojbe. Poslijepodne smo stigli u crkvu Sv. Filipa i Jakova da vidimo još jednu znamenitost, kip osakaćenog Isusa. Nakon toga smo prolazili i Trpinjskom cestom te naučili o tome zašto joj je drugi naziv „groblje tenkova“. Na kraju smo stigli na predavanje o miru i na kviz te smo krenuli natrag u Dugu Resu.

 Ovo mi je jedan od najdražih izleta na kojemu sam bio, vjerujem da se i ostalima jako dopao i nadam se da ćemo ići na još ovakvih izleta.

Mislav Halar, 8.a

Fotografije: Lorena Belavić, 8. a

https://images.app.goo.gl/QSmYNxtBuSg69sS48

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s