TeamTreees

Youtuber Mr. Beast objavio je 25. 10. 2019. video u kojemu je pozvao ljude da se probude te da sebi, ostalima i našoj planeti spase život, možda i produže. Kako? Jedan od elemenata potrebnih za život je zrak – kisik, a što nam daje najveću količinu kisika? Drveće. Izgleda da je Jimmy Donaldson, Mr. Beast, gledao film The Lorax, kada se sjetio: „Idem saditi drva.“ Šalu na stranu. Nakon što je Jimmy dostigao 2 milijuna pretplatnika na youtube-u njegovi pretplatnici su ga tjerali da pokrene pokret #TeamTrees. Dok su djeca još uvijek njega tražila, on je u tajnosti, s još jednim youtuberom, Markom Roberom, radio na ovome projektu.

INTERNETSKO SJEME – VIDEO

25. listopada posađeno je prvo sjeme na internet, doslovno i metaforički. U tom videu Jimmy zajedno sa svojom ekipom, Markom i mnogim pratiteljima s Twittera, sadi drveće i donira na njihovu stranicu. U videu poziva ljude na doniranje i sadnju drveća. Video je uspio doći do ostalih youtubera te su i oni napravili video na istu temu.

STRANICA
Stranica pod imenom TeamTrees.org služi za prikupljanje donacija. Jedan donirani dolar pretvori se u jedno posađeno drvo. Prva donacija je bila Jimmyjevih 1000$. Zatim je počela navala donacija koje su u jednom trenutku srušile stranicu. Cilj je bio skupiti 2 milijuna dolara. U trenutku vašega čitanja dostigli su cilj, ali to neka vas ne sprječava da donirate još. Najveća donacija do sada bila je ona Tobi Lutkea od 1 000 001$.
Nadam se da sam vas potaknuo da i vi donirate, ili barem razmislite o situaciji.
Leon Kekić, 8. a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s