Natjecanje u čitanju naglas

 

luna i lana g
Luna i Lana 

Jedanaest učenica i učenika sudjelovalo je na Školskom natjecanju u čitanju naglas. Predstavnice škole na Županijskom natjecanju održanom 27. listopada u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu bile su Luna Šeketa i Lana Šebalj.
Luna Šeketa je čitala ulomak iz knjige „Trči!Ne čekaj me“ spisateljice Bojane Meandžije, a Lana Šebalj ulomak iz romana „Divlji konj“ Božidara Prosenjaka. Na Županijskom natjecanju sudjelovao je 21 natjecatelj. Nažalost, nijedna od naših predstavnica nije bila među nagrađenima. Natjecateljice su iskoristile priliku i razgledale knjižnicu koja im se jako svidjela. Pomno su pregledale skoro sve prostorije i katove.
Natjecanje u čitanju naglas namijenjeno je učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. razreda) u
Republici Hrvatskoj. Ciljevi natjecanja su: poticanje i popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanje usmenog izražavanja i razvijanje motivacijskih sposobnosti. Inicijator natjecanja je Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ iz Siska.
Luna Šeketa i Lorena Stojković, 5. b

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s