Od recikliranja do dječjih prava

Eko dan

Što se sve može napraviti od plastičnih boca, CD-a, najlon vrećica, papira, tekstila, čepova? Rasvjetna tijela, teglice, različiti ukrasi, podmetači za čaše, kućice za ptice, lutke za kazališnu predstavu pa sve do neobične karte svijeta! Sve su to izradili učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ na kreativnim radionicama u okviru Eko dana koji se tradicionalno održava svake jeseni. Svi ovi predmeti mogu se razgledati na izložbi u predvorju škole.

Eko dan 2016 from gsutej on Vimeo.

Grupa učenika sedmih razreda presađivala je začinsko bilje, a osmaši su čistili školski vrt. Uređene su i edukativne ploče u središtu grada i postavljena nova izložba, ovog puta na temu „Stari gradovi i utvrde“. Održana je i radionica o dječjim pravima za predstavnike svih razreda. Kasnije će ti učenici prenijeti u svojim razredima što su naučili. Da učenici i učitelji ne bi bili gladni nakon napornog rada, neki su se razredi odlučili za kuharske radionice te pripremali vesele sendviče i voćnu salatu. Polaznici novinarske radionice sve su to bilježili riječju, fotografijom i videom.

Eko radionice održane su i u PŠ Bosiljevo koja je danas ugostila i učenike i učiteljice iz PŠ Grabrk. I tu se kuhalo i izrađivalo različite predmete od otpadnog materijala: narukvice, šuškalice, hranilice za ptice, pa čak i pernice od plastičnih boca.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Učenici su u pravilu oduševljeni radionicama, vedrom atmosferom bez školskog zvona i drugačijom organizacijom radnog dana. Učitelji se pak moraju dobro pripremiti, naoružati strpljenjem i razumijevanjem za nepredviđene situacije.

Novinarska radionica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s