Natjecanja

Uspješni u znanju i sportu

melani-b-l
Melani Brita Luketić

Prvo mjesto iz njemačkog jezika i matematike u Županiji te prvo mjesto u Županiji i plasman na državno natjecanje iz tehničke kulture najbolji su rezultati u natjecanjima u znanju, a prvo mjesto u Hrvatskoj u stolnom tenisu najbolji uspjeh naših učenika u sportu u ovoj školskoj godini.

Melani Brita Luketić (8.a) osvojila je prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika. Za natjecanje se pripremala uz pomoć učiteljice Anđelke Lukac. Melani kaže da zadaci nisu bili teški, pogotovo gramatički, a malo teži su bili zadaci slušanja i razumijevanja. Na pitanje kako to da je tako dobra u njemačkom Melani odgovara da od malih nogu svakodnevno prati njemačke TV programe. Melani je super odlikašica (sve razrede završila je s prosjekom 5,0, kao i Donat Šebalj, učenik istog osmog razreda koji je osvojio prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz matematike. Uz ovo sudjelovao je na još tri županijska natjecanja. Mentorica iz matematike mu je učiteljica Mirjana Puljar. Učenik 6. razreda PŠ Bosiljevo Leonard Špelić bio je prvi na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture u području robotike, plasirao se na Državno natjecanje gdje je osvojio 21. mjesto. Mentor mu je bio učitelj Marijan Tonković.

DSCN1722
Donat Šebalj

Osim na ovim natjecanjima, učenici su sudjelovali na županijskim natjecanjima iz povijesti, hrvatskog jezika, engleskog jezika, geografije, vjeronauka i prometa. GLOBE grupa je sudjelovala na Međužupanijskoj smotri u Mahičnu. Na Županijskom Lidranu 2016. predstavljala nas je dramska i novinarska grupa. Lana Skolan (6.a) nastupala je samostalno s monologom „Imaš fejs?, a Karla Klokočki (8.b) i Luka Škarjak (7. a) izveli su igrokaz „Eh, pusto tursko“. Na izložbi školskih listova predstavljen je digitalni školski list Breza, a samostalni novinarski rad Line Škot „Imam posao koji obožavam“ predložen je za Državnu smotru.

Što se tiče sportskih natjecanja, ŠSK Goran bio je vrlo aktivan i uspješan. Najuspješnije su bile stolnotenisačice osvojivši prvo mjesto na Državnom prvenstvu u Poreču. Na državno natjecanje plasirala se i džudo ekipa. Osvojila je 5. mjesto. Šahisti su bili drugi u županiji, a djevojčice su osvojile prvo (5. i 6. razred) i drugo (7. i 8. razred) mjesto u odbojci. Goranovci su se natjecali i u futsalu, gimnastici i sudjelovali na krosu. Voditeljica ŠSK Goran je učiteljica Mirjana Erdeljac Cunha.

Možemo zaključiti da su učenici i učitelji bili marljivi, uložili su jako puno truda u natjecanja i uspješno su predstavljali školu. Zahvaljujemo svima i čestitamo na uspjesima.

Dorian Mihalić, 7. b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s