Noć biologije

Maštovito i pristupačno

NB16_plakat-web-maliSedmero učenika koji polaze dodatnu nastavu biologije i učiteljica Helena Helkert Furač posjetili su Prirodoslovni muzej i Botanički vrt u Zagrebu povodom Noći biologije (15.04.2016.)

Manifestaciju pod nazivom Noć biologije organizira Biološki odsjek Prirodoslovno matematičko fakulteta. Cilj manifestacije je na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način posjetiteljima prikazati znanstvene činjenice iz biologije kroz jednostavne pokuse, prezentacije, igraonice, kvizove, kratke filmove, radionice. Približavajući posjetiteljima  biologiju kao znanost o životu, žele približiti život u svim njegovim oblicima i ljepoti.

Po dolasku u Zagreb prošetali smo  do Prirodoslovnog muzeja gdje smo vidjeli mnoge životinje koje se smatraju  živućim fosilima, kosture nekih od najvećih životinja na svijetu, rakove, školjke itd. S Gornjeg grada smo se odvezli Uspinjačom do Ilice i prošetali do PMF-a gdje su bile organizirane radionice.

18
Petar, Marin, Mateo, Filip, Lina, Petra, Ena i učiteljica Helena Helkert Furač

Voditelji radionica, studenti, objasnili bi nam svrhu radionice. Mi  smo posjetili  radionicu ”Moj prijatelj mozak“. Vidjeli smo razne vrste mozga te ponešto novoga naučili o osnovama živčanog i osjetilnog sustava.  Zatim smo posjetili ‘Zemlja zombi mrava“  i naučili i nešto o invazivnim vrstama. To su vrste koje uništavaju  druge vrste. Na kraju smo otišli u Botanički vrt gdje smo vidjeli raznovrsne i rijetke vrste cvijeća, grmova i drveća. Možemo zaključiti da su učenici tog dana skupili mnogo znanja o biologiji.

Lina Škot, 7.b

Fotografije: Helena Helkert Furač, prof.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s