HRT: Najljepši školski vrtovi

Zelena povelja našoj školi

zelenaNaša škola sudjelovala je u ovogodišnjem natječaju HRT-a za Najljepše školske vrtove i osvojila priznanje za jedan od deset najljepših vrtova kontinentalne Hrvatske, ali i specijalnu Zelenu povelju te novčanu nagradu od deset tisuća kuna.
Svečano proglašenje najljepših vrtova i dodjela nagrada održana je u Studiju Bajsić na Prisavlju (20. 11. 2015). Učenici naše škole, mažoretkinje s voditeljicom Marinom Brozović i ritmika s voditeljicom Mirjanom Erdeljac Cunha, nastupili su na svečanosti.

Od proljeća do jeseni članovi povjerenstva (Ivana Bućan, Astrid Horvat, Dobrila Kraljić, Vesna Cetin Krnjević te voditeljica Lidija Komes) obišli su 130 škola koje su ušle u uži izbor. „Djeca i vrtovi mogu rasti zajedno. Dijete koje posije sjeme ili posadi biljku i gleda je kako raste neće nikada iščupati ili pogaziti cvijet. Dijete koje u svojemu školskom povrtnjaku ne truje tlo pesticidima vjerojatno to neće činiti ni poslije u životu. Djevojčica ili dječak koji odrastaju u ljepoti okoliša koji sami stvaraju i čuvaju čuvat će ga i kad odrastu”, kaže voditeljica projekta Lidija Komes.

U kontinentalnoj Hrvatskoj Zlatnu povelju za najljepši školski vrt dobila je Osnovna škola Dragutina Lermana iz Brestovca. Osnovna škola Dr. fra Karla Balića iz Šestanovca također je dobila Zlatnu povelju za najljepši školski vrt primorske Hrvatske. I naša škola dobila je nagradu, a to je Zelena povelja za energetsku učinkovitost i deset tisuća kuna. Nagradu je ravnateljici škole Sanji Ferkula uručio glavni ravnatelj Hrvatske radotelevizije Goran Radman.

Mihael Lenard, 7.b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s