Eko dan

Zadovoljstvo u svim radionicama

IMG_3609Eko dan u OŠ Ivan Goran Kovačić održan je 5.11.2015. godine. Održane su raznovrsne radionice koje su predvodili nastavnici naše škole i gosti iz Turbine promjena iz Karlovca.

Učenici 1. a razreda kojeg su vodili Davorka Maraković i Slavica Kostadin radili su nakit od gumbića. Učenicima se to jako svidjelo, baš kao i učiteljicama koje su bile izrazito zadovoljne.
Marljive ruke učenika 1. b razreda reciklirale su boce na način da su od dna boca proizvodili torbice. Torbice su s osmijehom na licu ukrašavali učenici, a predvodila ih je učiteljica na zamjeni Ines Streljak. Učenici su bili oduševljeni poslom, a učiteljica zadovoljna disciplinom razreda.


2. a radio je eko spremnike za razvrstavanje otpada od kartonskih kutija koje su oblijepili kolaž papirom, a pomagala im je učiteljica Vesna Belokleić. Gosti iz Turbine promjena iz Karlovca održali su im kratko i poučno predavanje o važnosti recikliranja za okoliš.
Dječje snage 2. b razreda radile su ptice od češera, žireva, kestena, lišća i kore drveća. Učiteljica Erna Sviličić, iako je promukla, bila je vrlo zadovoljna radom svojih učenika.


3. a razred radio je ukrasne vaze od starih staklenki. Ukrašavali su ih ljepilom za pločice, temperama, kamenčićima, grančicama, školjkama i sličnim materijalima. Dio izrađenog materijala učenici će ostaviti u školi, a dio će ponijeti kući. Učitelj Josip Petrak, koji je odabrao tu temu zato što smatra da se staklenke mogu na razne načine reciklirati, izrazito je zadovoljan marljivošću i disciplinom svojih učenika.
Veseli učenici 3. b pod vodstvom učiteljice Tanje Vojnić proizvodili su kućanske podsjetnike. Ti podsjetnici služiti će za očuvanje energije, vode, plina, budžeta i sličnog u kućanstvu. Također su proizvodili i podmetače za čaše koje su sami ukrašavali. Izrađivali su ih od kartona starih rola WC papira. Učenici su, baš kao i učiteljica, vrlo zadovoljni rezultatima.


4. b i 4. a su s učiteljicom vjeronauka Dianom Mihalić proizvodili križeve od šibica koje su lijepili na karton. Jedan dio učenika s učiteljicom Katicom Vrbanić izrađivao ledene grančice od šećera te eko sirup od prirodnih sastojaka. Drugi dio učenika, bolje rečeno učenica, s učiteljicom Irenom Galović uz pomoć roditelja izrađivao je broševe od tkanine u obliku cvijeta i lutkica.


5. a izrađivao je prirodne i ljekovite mirisne svijeće od kojih se cijelom učionicom širio ugodan miris. Profesorica Mirjana Erdeljac Cunha izrazito je zadovoljna radom i disciplinom njenih učenika.
Vrijedni učenici 5. b razreda radili su edukativne ploče o važnosti cesta za život. Pisali su o Jozefini, Karolini, Rudolfini i Luizijani, a voditeljice Mirjana Puljar, Ivana Želježnjak (pedagoginja) i Goranka Magličić također su zadovoljne obavljenim poslom.

IMG_3618
Voditelji 6. a razreda, Domagoj Šlat i Biserka Belavić zadovoljni su radom svojih učenika koji su izrađivali društvene igre od jednostavnih materijala.
6. b reciklirao je boce koje više nisu u upotrebi te su naučili ponešto o recikliranju. Boce su odnijeli u obližnji trgovački lanac u kojem su ih reciklirali, a zarađeni novac ide u školsku blagajnu. S voditeljicom Tatjanom Kovče računali su koliko prosječna obitelj u određenom vremenu potroši materijalnih sredstava.
7. a i 7. b surađivali su u pravljenju salate od tune i sličnih salata te slika od prirodnih materijala od kojih se neki trebaju kuhati. Voditelji Katarina Šegina i Miroslav Lončarević zadovoljni su radom učenika kojima se zadatak jako svidio.


8. b i 8. a u suradnji s profesorima Gordanom Perharić, Matom Merdžanom i Anđelkom Lukac na školskom su igralištu igrali stare igre kao što su potezanje užeta, skakanje u vrećama, hodanje s jajetom u žlici i slično. Također, pripremili su i kestenijadu u kojoj su uživali i učenici i profesori. Pekli su i njemačke palačinke s krumpirom- Reibenkuchen koje su se premazale džemom od marelica. Profesorima i učenicima tema zadatka se jako svidjela.
Eko grupa je pod vodstvom Vedrane Čop Novaković i Lene Erdeljca vadila čavliće iz drveća i oglasnih ploča u našem gradu. Voditelji su izrazito zadovoljni.
Ravnateljica naše škole također je imala svoju eko radionicu. Od plastičnih žlica izrađivala je ukrase u obliku cvijeća.
Novinarska grupa cijeli je eko dan pratila, slikala, snimala i intervjuirala.

Anđelina Fudurić i Lana Pavlić, 6.b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s