Posjet gradu Zagrebu

davinciUčenici petih, šestih i sedmih razreda u sklopu terenske nastave (20.10.2015.) posjetili su izložbu Leonardo da Vinci – genij i njegovi izumi i Zoološki vrt u Zagrebu. Na terenskoj nastavi su im se pridružile područne škole Bosiljevo i Grabrk.

Na izlet su krenuli u 7:30 h. Najprije su posjetili Kineski paviljon na Zagrebačkom velesajmu gdje su razgledali Leonardove izume, skice i slike. Neki od njegovih izuma su kola na samostalni pogon, padobran, soba sa ogledalima za lakše crtanje i dr. Leonardo je bio tristotinjak godina prije svog vremena pa su zbog toga mnogi izumi ostali samo u skicama. Naime, tada nije bilo materijala od kojih bi ih izgradio. Obilazeći izložbu učenici su naučili ponešto novoga.
Nakon izložbe otišli su u Zoološki vrt. Dok su išli do ZOO-a, mimoišli su se s Dinamovim igračima. Neočekivani susret je jako razveselilo učenike. Kad su stigli u zoološki vrt, vidjeli su puno životinja, ali ne baš sve koje su očekivali. Zbog toga su neki bili pomalo i tužni. Vidjeli su majmune, lavove , razne zmije, bizone. Neki su htjeli vidjeti zebre i pande, ali su ostali uskraćeni. Dosta se nastamba preuređuje pa i zbog toga neke životinje nisu vidjeli. Sve u svemu bilo je lijepo i poučno.

Lina Škot, 7.b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s