Terenska nastava 3. b

OPG Dugave

kako grijeUčenici 3. b razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Duga Resa 1. listopada 2015. godine imali su terensku nastavu na kojoj su sudjelovali učenici, učiteljica i knjižničarka.

Okupili smo se ispred škole u 8,00 sati i krenuli prema Donjem Mrzlom Polju. Pješačili smo do jedne uzvisine gdje smo se orijentirali pomoću znakova u prirodi i pomoću kompasa. Promatrali smo grad s povišenog stajališta. Odredili smo smjer kretanja na planu grada i nastavili pješačiti prema obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Kada smo stigli na gospodarstvo, vidjeli smo da je gospodarstvo jako lijepo. Dočekali su nas vlasnici OPG-a. OPG Dugave bavi se uzgojem voća i povrća.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstva (OPG) Dugave nalazi se u Donjem Mrzlom Polju Mrežničkom. Proteže se uz rijeku Mrežnicu i zauzima 7,5 hektara. U voćnjaku je 1000 stabala višanja i tisuće grmova malina. Najprije smo imali odmor i vrijeme za užinu. Pili smo sok, jeli maline i probali proizvode od malina. Nakon užine razgledavali smo što sve ima na gospodarstvu. Pokazali su nam gdje rastu maline, kako se može očistiti mrkva u miješalici. Vidjeli smo solarne ploče koje pomoću sunca proizvode struju. Naučili smo kako se grije kuća drvima bez peći. Nakon razgledavanja uslijedile su radionice u voćnjaku. Brali smo maline i orahe. Natjecali smo se u branju oraha. Nagrada je bila vožnja mini vozilom (buggy).
Nakon berbe i vožnje predahnuli smo uz hranu i piće i polagano u 12.00 sati polagano krenuli pješice prema školi. Pred školu smo stigli u 12.50. Zadovoljni i veseli nakon uspješne i zanimljive nastave pošli smo kući.
Hana Turkalj, 3. b
Luna Šeketa, 3. b
Stjepan Gluhinić, 3. b
Matija Car, 3. b

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s