Priredba povodom dana škole 2015.

Putujemo Hrvatskom

Priredba 2015Dan OŠ „Ivan Goran Kovačić“ obilježen je priredbom pod nazivom „Lijepom našom“ (20. 03. 2015.) u kino dvorani POU Duga Resa. Tema priredbe je bila ljepota različitih krajeva Hrvatske.
Recitirale su se pjesme koje govore o prekrasnim krajevima naše domovine. Mali «Englezi» su na zanimljiv način opisivali Hrvatsku i pozvali turiste da u njoj provedu praznike, odnosno svoje slobodno vrijeme. Grupa učenika, koja dobro govori njemački, razgovarala je o delicijama iz Jadranskoga mora te naglašavala njegovu čistoću i ljepotu. Vjeronaučna grupa je recitirala i pjevala o našim svetištima. Ritmika nas je svojim plesom oborila s nogu, dok su mažoretkinje, slatke kao uvijek, vrtjele palice i radile akrobacije.
Tijekom cijele priredbe članovi dramske grupe putovali su iz kraja u kraj Lijepe Naše. O svakom kraju su nas nešto naučili. Zbor je, uz pratnju orkestra, bio poveznice između krajeva koje su obilazili. Nastupili su i prvašići, čak cijeli razred. Otpjevali su i otplesali pjesmicu “U Zagrebu je kućica” i na taj način osvojili publiku. Na samom kraju priredbe nastupio je školski rok bend. Izveo je pjesmu Prljavaca „Mojoj majci“. Gledatelja se skupilo toliko da više nije bilo slobodnih mjesta u dvorani.
Zahvaljujemo na velikom odazivu građanima koji su došli pogledati naše nastupe. Iduće godine ćemo se ponovno potruditi i napraviti zanimljivu i edukativnu priredbu.

Tekst: Lana Pavlić, 5. b

Fotografije: Tin Živčić, 6. b

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s