Državna smotra LiDraNo 2015.

Učimo od najboljih

Mihael na izložbi školskih listova
Mihael na izložbi školskih listova

Školski list Breza ponovo je pozvan na Državnu smotru LiDraNo. Ove godine smotra za osnovne škole održana je u Šibeniku, u hotelskom naselju Solaris od 23. do 25. ožujka.
Sudionici smotre bili su smješteni u Hotelu Jure, a u Hotelu Ivan održavani su okrugli stolovi, čitali su se literarni i novinarski radovi, slušale se radio emisije te prikazani skupni i pojedinačni scenski nastupi. Sobu sam dijelio s Antonijem, dječakom iz Ogulina, koji je sa svojom grupom sudjelovao u skupnom scenskom nastupu pod nazivom “Doroti susreće lava”.
Svečano otvaranje održano je navečer 21. ožujka, a odmah nakon toga uslijedili su pojedinačni scenski nastupi. Drugi dan našeg boravka bio je najvažniji za nas, predstavnike školskih listova, jer je održan okrugli stol za školske listove. Svaki list na državnoj smotri predstavljao je glavni urednik i mentor. Kao i prethodne godine naša Breza dobila je puno pohvala, ali i savjeta kako je još poboljšati.
Povjerenstvo za prosudbu školskih listova činili su profesori hrvatskoga jezika Srećko Listeš, Anita Šojat i dizajner Marko Baus . Nakon čestitki i pohvala svima prisutnima, članovi povjerenstva su o svakom listu rekli nekoliko riječi, predstavili urednika i mentora te dali par savjeta što bi trebali popraviti ukoliko i sljedeće godine žele biti na državnoj smotri. Poslije podne smo imali slobodnoga vremena pa smo odlučili pogledati skupne scenske nastupe. I nismo požalili. Bili su odlični! Mene osobno najviše je oduševio onaj pod nazivom “Tri praščića”.
Vrlo brzo došao je i treći dan boravka u prekrasnom hotelskom kompleksu pa smo nakon doručka otišli na svečano zatvaranje koje je trajalo oko sat vremena. Tada su prikazana dva najbolja pojedinačna scenska i dva skupna scenska nastupa. Također su pročitani najbolji literarni i novinarski rad, poslušana jedna radio emisija, a školski listovi su predstavljeni skupnom prezentacijom. Nakon još jednog u nizu finih ručkova, uputili smo se u autobus koji nas je u večernjim satima vratio na odredišta. Sretni što smo stekli nova poznanstva i naučili puno toga što će poboljšati kvalitetu našeg lista, vratili smo se svojim kućama i svakodnevnim školskim obavezama.
Naredna tri dana održana je u Šibeniku Državna smotra LiDraNo za srednje škole.
Mihael Lenard, 6.b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s