Županijski LiDraNo 2015.

Ponosni domaćini smotre učeničkog stvaralaštva

Otvorenje Županijskog susreta Lidrano 2015.
LiDraNo je smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika

Na županijskoj smotri LiDraNo u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu (5. 2. 2015.) učenici osnovnih i srednjih škola s područja Karlovačke županije imali su priliku pokazati svoju nadarenost u literarnom, dramskom i novinarskom stvaralaštvu. Sudjelovali su učenici iz 21 osnovne i 8 srednjih škola. Županijsko povjerenstvo imalo je zadatak izabrati i predložiti one koji će ići na državnu smotru. Domaćin smotre je bila naša škola i na to smo jako ponosni. Na svečanom otvorenju nastupio je zbor, orkestar i školski bend, mažoretkinje i ritmika. Ravnateljica Sanja Ferkula primila je mnogo pohvala za organizaciju ovog velikog događaja.

Nakon što su učenici naše škole svojim nastupom podigli atmosferu u dvorani, započeo je natjecateljski dio smotre, to jest pojedinačni i skupni dramski nastupi učenika. Literarni, novinarski radovi i školski listovi bili su izloženi u predvorju Zorin doma. Bez obzira na snijeg i hladno vrijeme učenicima koji su nastupali bilo je vruće od uzbuđenja zbog nastupa i želje da daju sve od sebe te da baš oni budu odabrani za državnu smotru. Naša dramska grupa izvela je dramsku igru „Ljubavni jadi“. Publika je njihovu izvedbu odlično primila, ali, nažalost, nisu uspjeli ući u izbor za državnu razinu Lidrana.


Internetsko izdanje Breze svidjelo se povjerenstvu za novinarsko stvaralaštvo pa su nas izabrali kao jedan od najboljih školskih listova u županiji i predložili za državnu smotru. Odluka državnog povjerenstva o odabranim radovima bit će objavljena 9. ožujka.
Ovo su kandidati za državnu smotru:

Lidrano 2015. predlozeni za Drzavnu smotru

Želimo svima puno uspjeha!
Mihael Lenard, 6. b

Fotografije: Radio Mrežnica

Fotografije prenosimo s dozvolom redakcije RM.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s