Završna svečanost kviza

Ljubav za početnike

Ispred NSKDeset učenika šestog razreda sudjelovalo je u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja koji je organiziran u sklopu Mjeseca hrvatske knjige. Za kviz je trebalo pročitati ove knjige: Zvonimir Balog „Ljubav za početnike“, Dobriša Cesarić „Tišina i druge pjesme“ , Luko Paljetak „Miševi i mačke naglavačke“ i Dragutin Tadijanović „Srebrne svirale“. Neke od tih knjiga smo čitali jer smo ih imali za lektiru, a neke smo posudili u školskoj knjižnici i pročitali pripremajući se za kviz. Upitnik kviza rješavali smo on-line.
Završna svečanost održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (14. 11. 2014.) U Zagreb smo putovali vlakom u pratnji knjižničarke. Uz kašnjenje vlaka i presjedanja na autobus zbog kvara na pruzi, na odredište smo ipak stigli na vrijeme.
Svečanosti proglašenja pobjednika prisustvovali su učenici iz mnogih krajeva Hrvatske. Zabavio ih je KGZ bend koji je sastavljen od knjižničara glazbenika. Prisutnima se puno više od glazbe svidjela dramska igra „Ona i on- ljubavna šala s citatima“ koju su izveli glumci Vanda Winter i Ivan Glowatzky. Nakon dramske igre uslijedio je izvlačenje nagrada. Prve tri nagrade bile su knjige, a glavna nagrada bila je tablet računalo.
Po završetku programa svi smo nasrnuli na Vandu Winter jer smo htjeli autogram ili sliku s njom. Nije svima mogla dati autogram jer je žurila na neku probu pa su se neki i rasplakali što se nisu stigli slikali. Bilo joj je žao pa se ipak nabrzinu slikala.
Dok smo čekali vlak (koji je opet kasnio) otišli smo u McDonalds, a poslije do obližnjeg parka. Izlet je bio lijep, a najviše nam se svidjela impresivna zgrada Nacionalne i sveučilišne knjižnice.
Lina Škot, 6.b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s