Posjet gradskih čelnika školskoj knjižnici

Zašto je čitanje važno

Ivan Baršić i Dorian Mihalić
Gradonačelnik Ivan Baršić u razgovoru s Dorijanom

Tijekom mjeseca listopada, koji je Međunarodni mjesec školskih knjižnica, učenici predmetne nastave rješavali su zanimljiv kviz o važnosti čitanja. Jednom takvom satu prisustvovali su čelnici Duge Rese (31.10.2014.). Došli su na poziv knjižničarke koja ih je željela upoznati s radom školske knjižnice.

Tom prilikom postavili smo nekoliko pitanja gradonačelniku Ivanu Baršiću. Kaže da mu ovo nije prvi put da posjećuje našu školsku knjižnicu, ali mu je ovo prvi put da dolazi radi čitanja. Pohvaljuje nas i kaže da mu se jako sviđa boraviti kod nas. Pitali smo ga i što misli o našem školskom listu. Gradonačelnik kaže da mu se sviđa to što je školski list Breza sada na internetu zato što tako štedimo papir (koji se proizvodi od drveta), a to je i u skladu s tim što smo eko škola.
Uz gradonačelnika satu u školskoj knjižnici prisustvovali su i njegovi suradnici koji su zajedno s učenicima 5. a rješavali zabavni kviz o čitanju. U kvizu smo saznali da čitanje poboljšava pamćenje, logičko zaključivanje, bogati naš rječnik i time omogućava bolju komunikaciju i bolje odnose među ljudima, a osim toga potiče maštu i kreativnost.
Dorian Mihalić, 6. b

Fotografije: Tin Živčić, 6. b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s