Školska priredba za Dan škole 2014.

Otkrivaj, sanjaj, istražuj

priredba34 Na prvi dan proljeća i rođendan Ivana Gorana Kovačića održana je školska priredba u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa. Ovogodišnja tema priredbe bila je putovanje Europom.

Putovanje je započelo u Hrvatskoj. Na put su krenuli Dominik Fudurić i Dorian Vrbanić iz dramske grupe. Oni su bili voditelji kroz cijelu priredbu. Nakon zborske izvedbe Ode radosti i recitacije Himna slobodi nastupili su mali tamburaši i školski band te dramska grupa s jako smiješnom igrokazom Živinari. Bio je to odlomak iz predstave s kojom su nastupali na Lidranu. Prva zemlja na putovanju bila je Italija. Učenici su izveli recitacije na talijanskom jeziku, jednu pjesmu i igrokaz o gradovima Veroni i Veneciji. Skeč dramske grupe s gondolom koja plovi pozornicom izazvao je smijeh u publici. Sada je na redu bila Francuska i igrokaz koji se odvija u Parizu „Gradu svijetla“. Nakon toga nastupila je ritmika uz pjesmu Je veux koju je slijedila recitacija na francuskom.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Putovanje se nastavljalo kroz Španjolsku, Njemačku i Englesku pa smo mogli čuti pjesme i recitacije na jezicima kojima se govori u tim zemljama. Uz to je publika mogla uživati i u maštovitim koreografijama plesnih točaka i duhovitim skečevima dramske grupe. Zadnja zemlja na putu prije povratka kući bila je Portugal. I ona je predstavljena plesom. Zatim je Vjeronaučna grupa predstavila Marijanska svetišta širom Europe. U Hrvatsku smo se vratili s još stihova i plesom mažoretkinja. Ovogodišnja priredba bila je jako zanimljiva, poučna i zabavna. Likovna grupa je izradila scenografiju, a učiteljica informatike pripremila slajdove koji su pratili događaje na pozornici i tekstove pjesama na hrvatskom. Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim mentorima na iznimnom trudu da dostojno proslavimo Dan škole.

Roko Prstec, 5.b

Fotografije: Roman Grobenski, 8.b, Magdalena Lenard, 5. b i Alen Bežan, 6. a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s