Terenska nastava

Ekipa Breze u posjeti Radio Mrežnici

MagdalenaNovinari školskog lista Breza posjetili su najslušaniji radio na području naše županije – Radio Mrežnicu (14. 2. 2014.) U redakciji nas je dočekala glavna urednica Ariana Kekić i novinarka Tamara Perković. Provele su nas kroz cijeli prostor i predstavili nam mogućnosti današnje tehnologije kojom se koriste prilikom rada na radiju i istoimenom portalu. Upoznali smo i poznatog voditelja Dadu koji nas je oduševio svojim šalama, snalažljivošću i komentarima namijenjenim slušateljima. Imali smo priliku vidjeti kako novinari vode vijesti na radiju, ali i kako se pušta muzika s posebnog računala.

Saznali smo da je radio osnovan 1999. godine, a da danas ima oko 100  tisuća slušatelja dnevno.

Osim tople dobrodošlice i ideja za svoje buduće aktivnosti dobili smo i važne savjete kako postati pravi novinari. Ujedno rekli su da su nam, u cilju usvajanja novih znanja o novinarstvu, njihova vrata uvijek otvorena i da se nadaju da će barem netko od nas ostati u novinarstvu i pronositi istinu o našoj Dugoj Resi.

S voljom i željom koju imamo za uređivanje našeg portala Breza, novinarkaTamara nam je rekla da im možda postanemo i konkurencija. Mislim da za ostvarenje takvog cilja moramo još puno učiti i raditi. Hvala redakciji Radio Mrežnice što su nas ugostili i dali nam  puno dobrih savjeta.

Tekst: Mihael Lenard, 5.b

Fotografije: Tin Živćić, 5. b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s