Županijski susret Lidrano

Dramska grupa i školski list predloženi za državnu smotru

Živinari, dramska obrada pripovijetke Vladimira Halovanića
Živinari, dramska obrada pripovijetke Vladimira Halovanića

Dramska grupa s predstavom „Živinari“ i naš digitalni list „Breza“  odabrani su među najbolje radove na Županijskom susretu Lidrano koji je održan u Zorin domu u Karlovcu (6. 2. 2014.).

Domaćin Lidrana OŠ Slunj otvorila je smotru kratkim programom. Odličan školski zbor izveo je zanimljivu obradu pjesme Malo nas al nas ima u kojoj su nabrajali  imena sudionika Lidrana. Nakon svečanog otvorenja uslijedile su dramske izvedbe učenika osnovnih i srednjih škola. Literarne i novinarske radove mogli smo vidjeti i pročitati u predvorju Zorin doma. Nastupi  osnovnih škola započeli su Tadijanovićevom pjesmom „Da sam ja učiteljica“ u izvedbi Antonia Tonkovića. Našu školu predstavljala je dramska grupa s „Živinarima“, Lana Skolan s monologom „Ivica i Marica na drugi način“ te Lucija Mateša i Blažica Matešić iz PŠ Bosiljevo s dramatizacijom ulomka iz knjige „Čuj Pigi, zaljubila sam se“.  Mentorice ovih učenika su učiteljice Blanka Smičiklas Basar, Vesna Belokleić i Marija Božjak Pavlović. Osnovnoškolske nastupe zatvorila je „Sretna godišnjica braka“ koju  je izvela Ana Lena Špišić.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Nakon kratkog odmora zaredali su nastupi srednjoškolaca. Učenici 2., 3. i 4. razreda Srednje škole Slunj nasmijali su publiku svojom izvedbom teksta „Ivica i Marica“. Pogledali smo još nekoliko skupnih  i samostalnih dramskih nastupa. Uslijedio je ručak u Gradskom kazalištu Zorin dom. Dok smo mi jeli i uživali, povjerenstvu nije bilo lako napraviti odabir i najbolje predložiti za državnu smotru. Svi su nestrpljivo očekivali  proglašenje i dodjelu priznanja. Bili smo jako sretni kad smo saznali da su naša dramska grupa s igrokazom „Živinari“ i školski list „Breza“  predloženi za državni Lidrano. Hoće li biti pozvani na državnu smotru odlučit će državno povjerenstvo.

Lina Škot, 5.b

Odlomak iz “Živinara”

easelly_visual(1)

1 Comment

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s