Natjecanje u čitanju na glas

Čitajmo zajedno

Prvi krug natjecanja
Prvi krug natjecanja

Natjecanje ,,Čitajmo zajedno, čitajmo naglas” ,koje je organizirano u okviru Europske godine čitanja naglas, zamišljeno je kao natjecanje učenika osnovnih škola  (3.- 8.razred) na razini Republike Hrvatske. Cilj je ove akcije poticanje čitanja i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanja pozitivnog natjecateljskog duha. Natjecanje je bilo održano u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u mnogim knjižnicama diljem Hrvatske pa i u našem gradu.

Natjecali su se i učenici naše škole: Dino Pušić i Natali Špoljarić 4.a, Ena Trupković 5.a, Paula Berislavić, 6.a i Lucija Gvozdić 7.a. Učenici su odabrali odlomak iz knjige koja im se svidjela i pripremili se za čitanje pred povjerenstvom. Jako im se svidio način natjecanja. Sve se odvijalo u prijateljskoj, opuštenoj atmosferi. Pobjednici na gradskom natjecanju bili su:

Natali Špoljarić u prvoj  grupi (3. – 5. razred) i Paula Berislavić  u drugoj grupi (6. – 8. razred).

23. 10. 2013. u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu održano je Županijsko natjecanje u čitanju naglas. Natjecanje je bilo jako zanimljivo jer je  sudjelovalo više od 30 učenika iz cijele županije. Tri članice povjerenstva su ocjenjivale učeničke nastupe.

Pobjednica prve grupe je Dora Kućan iz OŠ Dubovac, a druge Borna Žaja iz OŠ Grabrik.

Lina Škot, 5. b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s