Smotra u okviru eksperimentalne provedbe GOO-a

Da sam ja zastupnica/zastupnik u Hrvatskom saboru…

da_sam_ja_zastupnikLana Skolan, Lana Zoretić, Laura Radočaj i David Trbuščić imali su priliku izgovoriti ove riječi za  govornicom Hrvatskog sabora, tj. obratiti se  predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki i iznijeti probleme koje su uočili u  zajednici. Naime, ovih četvero učenika sudjelovalo je na smotri pod nazivom „Da sam ja zastupnik/zastupnica Hrvatskog sabora“ koja je održana 4. listopada 2013. u Zagrebu.

Na smotri je sudjelovalo 29 učenika iz osam osnovnih škola u kojima se eksperimentalno provodi GOO.  Cilj smotre je poticati razvoj građanskih kompetencija i odgajati najmlađe za aktivan i angažiran pristup društvenim problemima. Naše predstavnike su za smotru pripremale učiteljice Vesna Belokleić i Gordana Perharić.

Učenici su uočili mnoge probleme, ali i predložili neka rješenja. Da su oni zastupnici slušali bi potrebe naroda, bili bi na strani slabijih, zalagali bi se za pravednost, ulagali bi u obrazovanje, ojačali bi gospodarstvo, smanjili nezaposlenost. Učenike zanima i turizam, poljoprivreda, ekološki problemi. Mnogi su govorili i svom viđenju škole, igrališta i igraonica kakve žele. Školarci su progovorili i o tome kako vide dobrog zastupnika/zastupnicu. Mora, naveli su, osluškivati probleme ljudi oko sebe, raditi pošteno, a ne samo za sebe, ne gledati tko je čiji, redovito dolaziti na sjednice, biti odgovoran.

Nakon što ih je saslušao, učenicima se obratio predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko. Rekao je kako su školarci vrlo jasno naznačili opće probleme hrvatskoga društva, a ne samo školske probleme. “Osjećam veliko zadovoljstvo što mogu reći – Hrvatska je u sigurnim rukama”, istaknuo je Leko kazavši kako teme koje su učenici nabrojali zaslužuju biti proslijeđene “velikim zastupnicima”.

G.Š.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s