Terenska nastava

U Institutu Ruđer Bošković i Arheološkom  muzeju

Učenici oduševljeni posjetom Institutu
Učenici oduševljeni posjetom Institutu

Učenici 7. i 8. razreda Imali su čast prvi posjetiti  Otvorene dane 2013. na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu.

Podijeljeni  u četiri grupe uz pratnju vodiča obišli su Institu. Svaka je grupa imala svoju rutu. Učenici su imali priliku vidjeti različite mikroskope i lasere, eksperimente s tekućim dušikom, najnoviju 3D tehnologiju…  Dodatna  zanimljivost  bio je akvarij. Uz njega su ih  dočekali mladi  simpatični istraživači podmorja iz Rovinja. Kao suvenir učenici su dobili penkale i informativne listiće.

Nakon Instituta posjetili su  Arheološki muzej u Zagrebu.  Kroz muzej su se  kretali kronološki prateći povijesna razdoblja. Od pretpovijesnog,  preko antičke grčke i rimske i te srednjovjekovne povijesti . Vidjeli su Egipatsku zbirku, jedinu takve vrste na ovim prostorima i jednu od najvećih zbirki u Europi i svijetu, bogatu kolekciju oslikanih  vaza grčkog podrijetla te kolekciju kamenih spomenika – skulptura, reljefa, natpisa … Iznimnu pozornost učenika privukla je Zagrebačka mumija i Vučedolska golubica.

Izlet im je bio jako zanimljiv. Čuli smo da su neki učenici odlučili postati doktori znanosti i kako bi mogli raditi na Institutu Ruđer Bošković.

Roman Grobenski, 7.b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s