Županijski LiDraNo

Breza među najboljima u županiji

Dramska družina nastupila je s prdstavom Crvenkapica
Dramska družina nastupila je s predstavom Crvenkapica

Županijski Lidrano (smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva) održan je  u Karlovcu u Zorin domu 13.2.2013.  Ove su nas godine predstavljali jedan literarni rad, dramsko- scenski nastup te školski list. Županijskoj smotri su nazočili: voditeljica novinarske grupe Gordana Šutej, zamjenik glavnog urednika Breze Roman Grobenski,  dramska grupa s voditeljicom Blankom Smičiklas – Basar i učenik osmog razreda Kristjan Kovče.

Na putu nam se dogodila mala nezgoda, a to je probušena guma na školskom kombiju. Na svu sreću dobri djelatnici škole su nas odvezli u Karlovac. Tamo nas je dočekao doručak.  Uslijedilo je otvorenje Lidrana koje je započelo himnom i programom dobrodošlice škole domaćina. Ove godine domaćin je bila škola Grabrik iz Karlovca. Nakon toga slijedili su dramsko-scenski nastupi osnovnih škola, a poslije stanke nastupi srednjih škola Karlovačke županije. Scenski nastupi su bili odlični. Naša dramska grupa izvela je igrokaz Crvenkapica koji je izazvao oduševljenje publike.

Publika je izvrsno prihvatila izvedbu naših glumaca

Za vrijeme stanke naši predstavnici pogledali su novinarske radove ostalih škola. Školskih listova na Lidranu je bilo jedanaest. Nakon  ručka proglašeni su najbolji samostalni novinarski radovi, radijske emisije, školske novine i dramski nastupi. Breza je ušla među tri najbolja školska lista u Županiji te je predložena za državnu smotru uz  listove Regoč i Grabrić.  Na državnu smotru poziva se samo 15 listova iz cijele Hrvatske, a o tome odlučuje državno povjerenstvo.

Roman Grobenski, 7. b

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s