Sport

Zlatni dani košarke

Šumarija Duga Resa, Grad Duga Resa, te općine Barilović, Netretić, Generalski Stol i Bosiljevo organizirali su sedmo tradicionalno obilježavanje zlatnih dana košarke u gradu Karlovcu. Organizator ove manifestacije bio je Vlado Starešinić. Ovogodišnjem druženju prisustvovali su bivši košarkaši Željko Dokman, Zlatko Kiseljak, Tomislav Pavletić, Pave Samardžija i Ivan Jeličić.

Nakon okupljanja u prostorijama Šumarije, 19.09.2013. godine u Osnovnoj školi Bosiljevo održano je druženje s nama učenicima, a na školskom igralištu natjecanje u slobodnim bacanjima. Uz bivše košarkaše u natjecanju su sudjelovali  i naši učenici :  Patrik Špelić, Josip Frković, Lovro Jarnević, Matija Mateša, Luka Lipošćak, Antonio Barić  te učenice Tea Benac I Valentina Grgetić. U slobodnom bacanju okušala se I učiteljica  Ivana Kurs Podvorec. Bivši košarkaši odigrali su i hakl susret s učenicima.  Nakon svega, košarkašima smo postavili par pitanja. Evo kako je to izgledalo:

Kako ste se osjećali kao kapetan momčadi I koja je vaša uloga u tome?

Ivan Jeličić – Dobro sam se osjećao. Igrači su me uvijek slušali, ali me nisu slušali sudci.

Kako ste se osjećali kao član mlade reprezentacije Jugoslavije I Hrvatske?

Zlatko Kiseljak – Odlično, a posebno dobro sam se osjećao kad smo u ono  vijeme Jugoslavije imali dres Hrvatske koji je bio ukrašen bakljama.

Kada ste postal juniorski reprezentativac bivše države Jugoslavije? Koliki je bio vaš postotak slobodnih bacanja?

Juniorski reprezentativac postao sam 1966. godine. Nisam točno siguran za postotak. Možda je to bilo nekih 80-ak posto. Najbolji rezultat mi je bio 32/30. Evo, baš sam to danas pročitao u jednom izresku iz starih novena.

Koji vam je najdraži postignuti koš?

Tomislav Pavletić – Ima ih mnogo, ali jedan mi je najdraži. Igrali smo protiv Crvena Zvezde. Zabio sam zadnji koš I zbog toga smo ostali u Ligi, nismo ispali, a Crvena Zvezda je te godine izgubila prvenstvo. Reziltat na kraju utakmice je bio 68/66.

U ono vrijeme na utakmice se putovalo isključivo vlakom. Sjećate li se kakve zgode ili neobičnog događaja iz tog perioda?

Pave Samardžija – Sjećam se jedne. Put je bio dalek. Putovalo se cijeli dan I noć. Stariji prijatelji su cijelo vrijeme kartali, a ja nisam mogao ostati toliko budan pa sam zaspao. Kad smo stigli na odredište, kao najmlađeg su me poslali da kupim voće. Bili smo gladni. Dok sam tako šetao gradom, svi su me čudno promatrali. Tek kad sam se vratio s voćem I ušao u sobu, u ogledalu sam video da  su mi obrijali jednu stranu brkova dok sam u vlaku spavao.

Nakon intervjua, ponadali smo se da ćemo sa starim košarkašima zaigrati pravu utakmicu, no morali smo se vratiti u učionice na nastavu. Bilo nam je drago što smo upoznali nekadašnje prvake u košarci I nadamo se da ćemo jednom imati priliku s njima zaigrati košarku  “za pravo”.

Lucija Mateša, Blažica Matešić:, 7.razred, PŠ Bosiljevo

Mentorica: MarijaBožjak Pavlović

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s