Jeste li znali?

PEWDIPIE VS T-SERIES

Pewdipie protiv  T-Seriesa – ako ne znate za ovu „prepirku˝, onda ne pratite  „dramu“ na youtubeu niti ijedan od tih kanala. Da vas ukratko uputim: T-Series je indijski youtube kanal koji se još od 2.7.2018. utrkuje za mjesto najpopularnijeg youtube kanala.

Pewdipie je švedski youtuber pravog imena Felix Kjellberg. Trenutno živi u Brightonu u Ujedinjenim Kraljevstvu. Njegov kanal trenutno im 81 867 142 pretplatnika i raste svake sekunde. Prošlog je mjeseca dobio 2 900 000 novih. Snima videoigrice, reakcije i  izazove.

T-Series je diskografska kuća koju je osnovao Gulshan Kumar. Središte joj je New Delhi. Trenutno ima 81 653 597 pretplatnika. Snimaju glazbene videe na indijskom jeziku.

Pewdipie na svojoj strani ima puno ostalih youtubera, a T- series baš i nema neku potporu.

 Mislav Halar, 7.a

Nepoznato o poznatom

Automobili

Automobil je motorno vozilo sa četiri kotača i karoserijom različitih oblika. Razvitak današnjih automobila započeo je u Njemačkoj 1886.godine. Prvi automobil je konstruirao Karl Benz u Mannheimu. Nakon toga automobile su počeli proizvoditi i Daimler, Maybach, Marcus.
Prvu proizvodnju automobila na pokretnoj traci počeo je primjenjivati Henry Ford u SAD-u.

rimac
Concept-One

Automobili se proizvode diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj postoji tvrtka imenom Rimac automobili. Rimac je napravio električni automobil Concept-One. Postiže brzinu do 305 km/h, ima 1088 KS i od 0 do 100 kilometara postiže za 2,8 sekundi.
Dorian Mihalić, 7.b

Najpoznatiji proizvođači automobila:
Ford (SAD)
BMW (Njemačka)
Audi(Njemačka)
Fiat (Italija)
Citroen (Francuska)
Peugeot (Francuska)
Opel (Njemačka)
Mercedes (Njemačka)
VW (Njemačka)
Mazda (Japan)


Vučedolska golubica

golub-v_58957S1

„Vučedolska golubica“, je keramička posuda u obliku golubice i jedan od najvažnijih arheoloških nalaza iz Vučedola kod Vukovara. Nastala je 3000 godina pr. Kr., a nađena je 1938. godine. Trenutno se nalazi u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Ta golubica je postala simbol grada Vukovara. Arheolozi misle da se ne radi o golubici nego o ptici jarebici.  Suveniri u obliku „Vučedolske golubice“ postao je prepoznatljiv ne samo kao simbol Vukovara već i cijele Hrvatske.

Greenpeace

greenpeace

Greenpeace (zeleni mir) je međunarodna ekološka organizacija koja postoji već četrdeset godina. Poznati su po svojim hrabrim i uspješnim akcijama za zaštitu okoliša. Na primjer, uspjeli su zaustaviti testiranje atomske bombe, u jednoj utrci su gumenim čamcima sprečavali veliki brod koji ispušta puno štetnih kemikalija. Poznat je i njihov brod Rainbow warrior (Dugin ratnik). Njegov simbol je bijeli golub na zelenoj podlozi koji ispušta dugu, a ime broda potječe od indijanskog ratnika Dugin ratnik. Greenpeace djeluje u 40 zemalja, a postoji i ogranak Greenpeace Hrvatska. Potražite informacije o njima na internetu,  mislite zeleno i čuvajte prirodu!

Roko Leš,  5. a

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s